Za Dan pobjede zračne snage izvest će pozdravni prelet na ruti Pakoštane-Diklo

U povodu 22. obljetnice VRO “Oluja”, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) zračne snage izvest će u subotu 5. kolovoza 2017. između 10,00 i 10,30 sati pozdravni prelet na ruti Pakoštane-Biograd na moru-Sveti Filip i Jakov-Turanj-Sveti Petar-Sukošan-Bibinje-Zadar (do Dikla).

Riječ je povratku aviona i helikoptera sa središnje svečanosti u Kninu, a ovo će biti ujedno i čestitka hrvatskih vojnih pilota žiteljima Zadarske županije u povodu obljetnice VRO “Oluja”.

Pozdravni prelet uz obalu od Pakoštana do Zadra najprije će izvesti tri aviona MiG-21, a iza njih slijedi prelet po tri aviona Pilatus PC-9M, Canadair CL-415 i Airtractor AT-802, a nakon njih po tri helikoptera BELL-206B i OH-58D Kiowa Warrior dok će završni prelet u formaciji tri aviona izvest ZLIN-242L.

Prelet se odvija u nepravilnim razmacima, odnosno po pristizanju iz Knina i povratka u matičnu bazu Zemunik.

Svi koji žele pratiti pozdravni prelet zračnih snaga i pozdraviti hrvatske vojne pilote mogu doći na obalu mjesta na ruti leta od Pakoštana do Zadra.

Foto: MORH/Tomislav Brandt                             Marinko Karačić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...