Za kraj 23. Zadarskog kazališnog ljeta pogledajte “From Shakespeare with love”

Za kraj 23. Zadarskog kazališnog ljeta (30.6.-3.8.) večeras ili sutra u prekrasnom ambijentu palače Grisogono – Vovo s početkom u 21:30 sati ne propustite pogledati predstavu HNK Zadar na staroengleskom jeziku „FROM SHAKESPEARE WITH LOVE“ u adaptaciji i režiji Mie Zare. Kostimografiju potpisuje Marija Šarić Ban, a tijekom predstave poznata zadarska gitaristica Melita Ivković izvodi srednjovjekovne skladbe Johna Dowlanda.

Predstava je premijerno izvedena na 22. Zadarskom kazališnom ljetu 2016. povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea te je dobila izvrsne kritike od strane publike i medija, a s ovogodišnjim izvedbama imamo priliku još jednom odati čast slavnom piscu.

Spajanjem pet njegovih najpoznatijih djela (Romeo i Julija, San Ivanjske noći, Otelo, Hamlet, Mnogo vike ni za što) stvorena je ljubavna priča.

“From Shakespeare with love” donosi kolaž Shakespeareovih najljepših stihova o ljubavi  recitiranih na izvornom jeziku kojim su i napisani, a protagonisti priče su ljubavnici koji se suočavaju sa svim aspektima ljubavi: od zaljubljenih početaka, preko sumnje o preljubu i želje za osvetom  do tragičnog završetka.

Vjerujemo da ćete se pronaći u prekrasnim ljubavnim stihovima u jedinstvenom ambijentu renesansne palače Grisogono – Vovo te slušanjem srednjovjekovnih skladbi Johna Dowlanda koje tijekom predstave izvodi Melita Ivković na gitari.

Broj ulaznica je ograničen stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna. Prodaja ulaznica na blagajni HNK Zadar u vremenu od 11 do 13 sati i od 19 do 20:45 sati te pola sata prije početka predstave na mjestu održavanja programa.

Igraju: Mia Zara, Nicholas Bright i Renato Pizek.

zadarsko

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...