Započela berba u vinogradu Korlat, većina radne snage dolazi iz Slavonije!

Razgovarali smo s dipl. ing. agr. Božom Škarom, rukovoditeljem Vinarije Benkovac, koji je jako zadovoljan početkom berbe sorte merlot. Sa svojim kolegama agronomima i enolozima raduje se još jednoj uspješnoj godini za vina Korlat, koja su svojom visokom kvalitetom odavno se ucrtala na europskoj i svjetskoj vinskoj sceni.

Stanje u vinogradu Korlat je redovno, odlična je godina kao i prošla samo u odnosu na prethodnu godinu berba je započela ranije zbog iznimno visokih temperatura što je uvjetovalo brže nakupljanje šećera i optimalne kiseline u grožđu. Berbu smo započeli sa sortom merlot. Od svih naših bordoških sorti grožđa navedena sorta prva ima dozrijevanje, rekao nam je Božo Škara.

U teška gospodarska vremena, prilika za radom u poljoprivredi, pruža se u berbi grožđa, upitali smo dipl. ing. agr. Božu Škaru tko se odazvao pozivu.

Jedan dio radne snage je s benkovačkog područja, koji radi tijekom cijele sezone, ali većina radnika nam dolazi iz Slavonije, kazao je agronom Škara.

U proteklih nekoliko dana kada su požari u Zadarskoj, susjednoj Šibensko – kninskoj županiji i ostalim dijelovima Dalmacije nažalost ugrozili stanovništvo, kuće, poljoprivredna dobra a hrabri vatrogasci iz cijele Hrvatske, ujedinjeni, radili danonoćno, gasili vatru, obranili sve istaknuto, vinograd Korlat na svu sreću nije bio u opasnosti od vatrene stihije koja se odvijala južno od Korlata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...