razgovor s rukovoditeljem vinarije benkovac

Započela berba u vinogradu Korlat, većina radne snage dolazi iz Slavonije!

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Razgovarali smo s dipl. ing. agr. Božom Škarom, rukovoditeljem Vinarije Benkovac, koji je jako zadovoljan početkom berbe sorte merlot. Sa svojim kolegama agronomima i enolozima raduje se još jednoj uspješnoj godini za vina Korlat, koja su svojom visokom kvalitetom odavno se ucrtala na europskoj i svjetskoj vinskoj sceni.

Stanje u vinogradu Korlat je redovno, odlična je godina kao i prošla samo u odnosu na prethodnu godinu berba je započela ranije zbog iznimno visokih temperatura što je uvjetovalo brže nakupljanje šećera i optimalne kiseline u grožđu. Berbu smo započeli sa sortom merlot. Od svih naših bordoških sorti grožđa navedena sorta prva ima dozrijevanje, rekao nam je Božo Škara.

U teška gospodarska vremena, prilika za radom u poljoprivredi, pruža se u berbi grožđa, upitali smo dipl. ing. agr. Božu Škaru tko se odazvao pozivu.

Jedan dio radne snage je s benkovačkog područja, koji radi tijekom cijele sezone, ali većina radnika nam dolazi iz Slavonije, kazao je agronom Škara.

U proteklih nekoliko dana kada su požari u Zadarskoj, susjednoj Šibensko – kninskoj županiji i ostalim dijelovima Dalmacije nažalost ugrozili stanovništvo, kuće, poljoprivredna dobra a hrabri vatrogasci iz cijele Hrvatske, ujedinjeni, radili danonoćno, gasili vatru, obranili sve istaknuto, vinograd Korlat na svu sreću nije bio u opasnosti od vatrene stihije koja se odvijala južno od Korlata.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar