Zašto Englezi nikad nisu kupili Luku? Ferguson: “Ja za to nisam imao snage, iako je najbolji”

Luka Modrić zaludio je veće europske klubove prije šest-sedam godina u dresu Tottenhama. Impresioniran je bio i Sir Alex Ferguson koji je tada još uvijek vodio Manchester United, piše Index.

Ferguson je tada ostao bez Paula Scholesa, klupske legende i standardnog igrača u veznom redu velikana s Old Trafforda. Modrić je, smatrali su stručnjaci, bio idealan Scholesov nasljednik.

Čak je Ferguson 2011. godine izjavio da je Modrić najbolji nogometaš Premierlige, a godinu dana kasnije i javno priznao da bi volio Hrvata imati u svojoj momčadi. Pa zašto nikad nije došlo do te suradnje?

Observer otkriva da je predsjednik Tottenhama Daniel Levy razlog zašto nije došlo do Modrićevog transfera u Manchester United. Ferguson je nekoliko godina ranije doveo Dimitra Berbatova i nakon sapunice oko transfera bugarskog napadača, nije htio ponovno u pregovore s iznimno teškim Levyjem.

Koliko god Modrić bio dobar, Ferguson i tadašnji izvršni direktor Uniteda David Gill odlučili su da nemaju snage i vremena za još jedno nadmetanje s predsjednikom Tottenhama.

Tog ljeta 2011. Chelsea je ponudio 45 milijuna eura za Modrića, a Tottenham odbio ponudu gradskog rivala. Modrića su prodali godinu dana kasnije, tek kada je štrajkom izborio transfer u Real Madrid. I zaradili su 15 milijuna manje nego što su mogli da su prihvatili ponudu Chelseaja.

Mnogi u Engleskoj smatraju da Unitedov strmoglavi pad nakon odlaska Fergusona ne bi bio toliki da je uspio dovesti Modrića prije odlaska u mirovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...