koraci

Želite da vam država subvencionira kupnju stana? Evo što morate napraviti

Arhiva/ZARAPIX
Tamni način

Za subvencioniranje stambenih kredita Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja ukupno ima 150 milijuna kuna, što je po 35 milijuna svake godine, piše Net.hr.

Državni tajnik u Ministarstvu Željko Uhlir za Dnevnik Nove TV objasnio je kakva je procedura za subvencioniranje stambenih kredita.

Potrebno je najprije odabrati banku i javiti joj se sa zahtjevom. Nakon što banka provjeri kreditnu sposobnost, sve se šalje u APN. Tamo se još jednom provjerava je li sve u skladu sa zakonom, a Povjerenstvo u APN-u svaki zahtjev provjerava pojedinačno, objasnio je državni tajnik Željko Uhlir.

‘I ako stigne 200 zahtjeva u jednom, drugom, trećem danu, treba nekoliko dana da se to sve odradi. Povjerenstvo će zasjedati dan za dan i javljati u banku’, kaže Uhlir i dodaje da prednost ima onaj koji je prvi podnio zahtjev. Prioriteti se određuju po zakonu, ali po redoslijedu.

 

‘Tko je brži i tko je uspio prikupiti dokumentaciju, čija je banka bila agilna, ti će imati prioritet’, dodaje Uhlir i pojašnjava da očajavati ne trebaju oni koji ‘ne prođu’ je postoji još puno drugih programa u kojima se građani mogu naći, kao što su POS ili POS+.

Ako se predviđen novac ne potroši, ostaje u državnom proračunu i trošit će se za neki drugi projekt.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar