Znalci borilačkih sportova pišu: “Borba Miočića i Joshue logičnija je od one McGregora i Mayweathera”

Stipe Miočić prozvao je boksačkog prvaka svijeta Anthonyja Joshuu nakon što je Vladimir Kličko objavio kraj karijere, te je time otpala mogućnost njegovog revanša s Britancem, piše Index.

Miočić je i ranije, nakon obrane UFC-ovog pojasa, rekao da ne bi imao ništa protiv meča s Joshuom. Naravno da je Miočić to učinio po uzoru na drugog UFC šampiona Conora McGregora kojem je nešto slično pošlo za rukom te će 26. kolovoza zaraditi 100 milijuna dolara u dvoboju protiv boksačke super zvijezde Floyda Mayweathera. No, dok je Irac primao uglavnom pozitivne komentare na svoj pothvat kojeg boksačka scena smatra ridikuloznim, Miočić uglavnom prima žestoke kritike. Fanovi mu sugeriraju da se drži Octagona jer će mu Joshua skratiti karijeru.

Iako su boksački i MMA fanovi skeptični i smatraju da UFC-ov prvak ima male šanse, ugledni borilački portal MMAJunkie je stao na Stipinu stranu.

MMAJunkie je u petak objavio prilično zanimljiv tekst naslova “Stipe Miočić je ponovno prozvao boksačkog šampiona Anthonyja Joshuu i to zapravo ima smisla”, u kojem se kroz nekoliko vrlo realnih argumenata pokazuje da Miočićeva prozivka ima puno više smisla od McGregorove, ali i da Stipe ima puno više šanse u dvoboju sa svjetskim prvakom, nego Irac protiv Mayweathera.

Stipe niti ne krije da je i njegov cilj zaraditi hrpu novaca poput McGregora, no za razliku od Irca koji je i prije ovog meča zarađivao milijune i desetke milijuna dolara, UFC prvak u teškoj kategoriji je potcijenjen od strane svog poslodavca pa unatoč svojoj dominaciji ima manju plaću od svojih izazivača. Pa stoga zašto ne bi tražio izlaz i bolju zaradu negdje drugde? Recimo u boksačkom meču…

“Ironija je”, stoji u članku: “da Miočić ima bolje argumente tražiti tu borbu od McGregora koji je izazvao Mayweathera. Stipe je boksao u Golden Gloves ligi, što ga već stavlja ispred McGregora. Osim toga, Miočić izaziva boksača koji je tek nedavno postao unificirani prvaka, a ne stavlja se u poziciju meča protiv najboljeg boksača svoje generacije”.

U nastavku analize se zaključuje.

“Osim toga, Stipe ima bolju poziciju od koje kreće. Za razliku od McGregora, Stipe može reći da je uspješno branio svoj UFC pojas i da je na rubu da sruši rekord po uzastopnom broju obrana u teškoj kategoriji, a tu se treba računati koliko je to teško napraviti zbog iznimno teške konkurencije u toj kategoriji. Ali s duge strane, ovo je borilački sport. Tu logika nema previše utjecaja”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...