Zračne snage gase na požarištima kod Gračaca

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), danas, u srijedu, 9. kolovoza 2017., angažirane su od ranog jutra u gašenju dva  požara kod Gračaca.

Na prvom  požarištu Otrić – Zrmanja Vrelo požar gase dva helikoptera Mi-8 MTV, dok na požarištu Palanka-Pribudić kod Gračaca djeluju dva Canadaira CL-415. Na požarištu Otrić –Zrmanja Vrelo zračne snage djelovale su i jučer, u utorak, 8. kolovoza, sve do mraka te su uspjele zaustaviti njegovo širenje prema kućama.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 178 požara (64 u Šibensko-kninskoj, 56 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1500 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 45 200 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...