Županijsko natjecanje ‘Ljeto 2017.’: Za plivačice i plivače PK Zadra 45 odličja

Županijsko natjecanje ljeto 2017 godine u organizaciji PK Zadar održano je 02. 08. 2017. godine na otvorenom bazenu Kolovare u Zadru.

Natjecalo se ukupno tri klubova : PK Zadar, Dupin Biograd n/m i PK Jadera, s ukupno 175 plivača u 5 disciplina.

PK Zadar sa svojih 75 natjecatelja osvojio je 45 odličja od čega 16 zlatnih, 17 srebrnih i 12 brončanih.

Za jedan dio natjecatelja učesnika ljetnog prvenstva Hrvatske u Zagrebu ovo je bilo natjecanje na domaćem terenu u opuštenoj atmosferi a za sve natjecatelje a naročito za najmlađe okupio se veliki broj navijača koje su činili roditelji, rodbina i prijatelji.

Natjecalo se u pet disciplina i sedam dobnih kategorija: kat.A – M/Ž 2002 i st. ;kat. B – M/Ž 03 i 04; kat. C – M/Ž 05 i 06; kat.D – M/Ž 07; kat.E -M/Ž 08; kat.F – M/Ž 09 I kat. G – M/Ž 2010 i 2011 god.

Plivačice i plivači su do trećeg mjesta nagrađeni odličjima, dok su se plivačima u disciplini 50 m noge slobodno podijelile i diplome.

45 plivačica i plivača došlo je do odličja a neki i do dva iz obadvije discipline koje su plivali a najveće veselje i najglasnije navijanje publike kao i uvijek izazvali su najmlađe plivačice i plivači. Nekima je to bilo i prvo natjecanje ali su vrlo brzo shvatili da se do odličja dolazi samo dobrim plivanjem  a mnogima je to i uspjelo.

Do prvih mjesta u svojim kategorijama došli su; Rafael Utković, Filip Župan, Zrna Šijaković i Ana Knežević u disciplini 50 m slobodno, Šimun Juričević, Vito Čupić, Filip Župan, Maya Greorge i Zara Medanić u disciplini 50 m leđno, Lovre Dellavia, Dominik Nimac, Dina Tot, Eva Pavić i Zrna Šijaković u disciplini 50 m prsno, Ivan Klanac i Dunja Krpina u disciplini 50 m leptir.

Druga mjesta u svojim kategorijama osvojili su: Jakov Čerina, Lovre Dellavia, Vito Čupić, Dina Tot, Dunja Krpina i Zara Medanić u disciplini 50 m slobodno, Lovre Pedišić, Mihael Nimac, Anuška Priska Klapan i Ida Štivičić u disciplini 50 m leđno, Sandro Kotlar, Erik Perović, Josipa Vidov i Stela Glavan u disciplini 50 m prsno, Erik Perović i Lovre Dellavia u  disciplini 50 m leptir, te Dominik Branda u disciplini 50 m noge slobodno.

Treća mjesta u svojim kategorijama osvojili su: Ivan Klanac, Petar Jukić i Maya George u disciplini 50 m slobodno, Nikola Mikin, Tibor Harapin i Petar Jukić u disciplini 50 m leđno, Roko Šango, Cvita Sorić, Anita Dokoza i Ana Knežević u disciplini 50 m prsno, Jakov Čerina u disciplini 50 m leptir i Ida Štivičić u disciplini 50 m noge slobodno.

Moramo naglasiti i činjenicu da to nije kompletan sastav ekipe PK Zadar, obzirom da neki nisu bili u mogućnosti sudjelovati no nova prilika uskoro je uzvratno županijsko natjecanje u Biogradu n/m.

Treneri PK Zadar ponosni su na postignuto a s plivačima su radili treneri: Josipa Nekić, Danijela Kurtin, Ivan Karavida, Željko Olujić, Tonći Matas, Nikola Deković, Zlatka Glavurtić i Maja Štrbac.

Sezona ljetne škole plivanja se nastavlja kroz kolovoz a natjecatelji idu na zasluženi odmor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...