U dvorištu dječje igraonice građani će u subotu moći razmijeniti sjeme

Građani i građanke koji imaju sjemenja koje bi željeli razmijeniti ili su zainteresirani za pribavljanje novog sjemenja, priliku za to imat će u subotu 30. rujna 2017. kada će se, u vremenu od 11 do 13 sati, održati razmjena sjemenja u dvorištu igraonice za djecu Šahovskog kluba Casper u ŠRC Franka Lisice, a u sklopu događanja „Banak u dvoru“.

Razmjena sjemenja efikasna je metoda izvaninstitucionalnog očuvanja genske raznolikosti biljaka te istodobnog očuvanja i širenja starih i autohtonih sorti. Ujedno se na ovaj način povezuju građani i građanke koji se za osobne potrebe bave uzgojem biljaka, te je ovo prilika za razmjenu znanja i iskustava, kao i za druženje.

U sklopu ranije provedene aktivnosti sadnje zajedničkog vrta u Casperovom dvorištu udruga „Eko-Zadar“ nabavila je ekološko sjeme, te će neiskorišteno sjeme podijeliti u sklopu najavljene razmjene. U ponudi će biti sjeme graha, graška, rikole, blitve, salate, tikvica, kupusa, rotkvica i valerijane.

Razmjena sjemenja održat će se u sklopu projekta „Zeleni rasadnik“ kojeg s 10.000,00 kuna financira Grad Zadar. Cilj projekta je poticanje djece i odraslih na primjenu koncepata održivog razvoja u svakodnevnom životu s naglaskom na ekološko vrtlarstvo. Nositelj projekta je udruga „Eko-Zadar“, a partner na projektu je Šahovski klub Casper.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...