25 milijuna kuna vrijedna oprema nije stradala, kreće sanacija poplavljenih dijelova Poliklinike

Danas je župan Božidar Longin u pratnji svoj zamjenika Šime Vickovića i pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb Bernarda Marune, te gradonačelnika Grada Zadra Branka Dukića obišao zgradu Poliklinike koja je stradala u poplavi.

Razlog obilaska bio je sagledati sadašnje stanje, posebice zbog situacije u kojoj se našla Zadarska županija koja je za 10-ak dana trebala preuzeti ovu zgradu.

Poliklinika koja je u fazi primopredaje naglo je prekinuta jer je dio stradao u poplavi, a osim toga treba prihvatiti opremu vrijedna 25 milijuna kuna.

„Mi moramo osigurati prihvat ove vrijedne opreme, ma koliko trajala sanacija oštećenih dijelova zgrade, tako da ćemo opremu smjestiti u dijelove koji nisu oštećeni“, rekao je župan Božidar Longin koji je u današnjem obilasku Poliklinike utvrdio još jednom razmjere štete uz dodatna pojašnjenja izvođača radova i nadzornih inženjera.

U današnjem obilasku bili su i ravnatelj OB Zadar Željko Čulina i  ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo i predsjednik Upravnog vijeća OB Zadar Zoran Škgatić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...