Antenu Zadar u kolovozu čitalo više od 280 tisuća čitatelja; Bilježimo rast korisnika na svim kanalima distribucije

Tijekom kolovoza, koji je nažalost bio obilježen požarima diljem Dalmacije, ali i diljem naše županije, broj čitatelja našeg portala rekordno je premašio brojku od 280 tisuća jedinstvenih čitatelja. Točnije, zabilježili smo njih 285.509 od kojih je 88,92 posto iz Hrvatske, 2,31 posto iz SAD-a, 1,72 posto iz Njemačke, 1,20 iz BiH, te 1,10 posto iz Srbije.

Zanimljivo je kako se u Hrvatskoj čitamo najviše u Zadarskoj, Splitsko – dalmatinskoj i Zagrebačkoj županiji, a za njima slijede, podjednako, i ostale županije, čime smo svakako izgubili prefiks “lokalni” te postali pružatelj sadržaja i informacija na nacionalnoj razini.

I dalje smo iznimno ponosni na čak 81,29 posto posjetitelja koji našem portalu pristupaju putem mobilnih telefona, a za njima slijede posjetitelji sa stolnih računala i prijenosnika na koje otpada 16,23 posto čitatelja, dok su najmanje zastupljeni oni koji Antenu Zadar čitaju putem tableta – njih svega 2,48 posto.

Podatak kako naši čitatelji sadržaje konzumiraju pretežno s uređaja više ili visoke klase, također ubrajamo u jedan od uspjeha. Tako je mobilni telefon s kojeg se najčešće čita naš portal Apple iPhone 6s, kojeg ima 7,73 posto čitatelja, zatim Samsung Galaxy S7 kojeg ima 5,56 posto čitatelja, a na trećem mjestu nalazi se Samsung Galaxy S7 Edge.

Dominacija žena među čitateljstvom i dalje je uvjerljiva i tijekom kolovoza iznosila je 59,10 posto.

Što se tiče ostalih kanala komunikacije i plasiranja naših sadržaja, i tu bilježimo izvrsne rezultate. Naime, trenutno brojimo 54.323 “lajkova” naše Facebook stranice od kojih je njih čak 52.899 označilo kako sadržaje Antene Zadar želi primarno vidjeti među ostalim sadržajem.

Kako smo tijekom kolovoza prvi uveli uslugu izravne isporuke sadržaja putem push tehnologije na mobilne i stolne uređaje, ponosno možemo reći kako trenutno bilježimo čak 2.136 pretplaćenih korisnika ove besplatne usluge.

I na našem javnom Viber kanalu bilježimo dobre rezultate, pa je tako trenutni broj korisnika koji ovim kanalom prima naše sadržaje i vijesti 1.076 korisnika.

Dodajmo za kraj kako je i ovaj mjesec veliki broj tema, prvotno objavljenih na našem portalu ušao u mrežnu razmjenu, objavljen na cijelom nizu nacionalnih portala, a sadržaj i praćenje požara diljem naše županije, s našeg portala preuzele su nizom sve nacionalne kuće (pa i one s redakcijama u Zadru) a snimke naše televizije emitirane su u udarnim informativnim terminima RTL-a i N1 televizije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...