Boksački portal tvrdi: Meč Miočić – Joshua više nije mogućnost, on će se dogoditi!

Počelo je kao “nevina prozivka” i nešto što je većini zvučalo kao znanstvena fantastika, no čini se kako UFC prvak Stipe Miočić ne planira odustati od boksačkog meča protiv svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji Anthonyja Joshue. A i britanski boksač, koji je na početku tvrdio da niti ne zna tko je Miočić, sada odgovara na prozivke i tvrdi da “bi prebio UFC borce”. Čini se kako je i sam nakon meča McGregora i Mayweathera postao svjestan da bi se vjerojatno radilo o astronomskoj zaradi, piše FightSite.

Stipe ponovno “opalio” po Joshui

U posljednjoj “razmjeni vatre” na društvenim mrežama koja se dogodila u ponedjeljak, “Vatrogasac” je pitao Joshuu “želi li se pridružiti njegovoj podužoj listi UFC-ovih teškaša koje je već prebio?”. I dok neki ponovno odmahuju rukom misleći da Stipe ide glavom kroz zid, odnosno da se meč protiv Joshue nikada neće dogoditi, neki drugi tvrde suprotno.

Specijalizirani boksački portal “The Sweet Science” analizira upravo potencijalan dvoboj UFC prvaka i boksačke zvijezde. Oni tvrde da meč Joshua vs. Miočić više nije više moguć, nego vjerojatan scenarij. Kao mogući termin meča spominju ili 2018. godinu ili početak 2019. Autor, naime, smatra da će Joshua u budućnosti, prilikom tranzicije na američko PPV tržište, teško pronalaziti protivnike koji su zanimljivi “main stream” publici jer većina Amerikanaca nema pojma tko je Deonatay Wilder ili Luis Ortiz. O samom Joshui i njegovoj slavi u SAD-u je neozbiljno i razgovarati. Ona, tvrde, ne postoji!

“Uzmimo scenarij prema kojem će Joshua pobijediti Puleva i onda poraziti ili Wildera ili Ortiza u SAD-u u proljeće 2018. godine. Joshua je favorit u svim tim mečevima i svakako bi trebao zadržati titule. I dok će ti mečevi biti gledani od hard core fanova, prosječan sportski gledatelj, posebno u Americi, ih neće niti primjetiti. Zato Joshua treba ime koje je poznatije mainstream fanovima, a to ime je Stipe Miočić.”

“Miočić ima veliku bazu fanova. U ovom trentku je prepoznatljiviji nego Joshua prosječnom sportskom fanu u SAD-u, a predstava koja je bila bolja od očekivanja, a koju je McGregor pružio protiv Mayweathera, bi pomogla da ovaj meč bude sasvim legitiman. Jasno je da prodaja PPV-a ne bi bila tako izdašna kao ona May/McG meča, no i dalje bi ovaj meč privukao veliku pozornost medija. Upravo to je pozornost koju Joshua treba da bi postao velika zvijezda u SAD-u preko noći. Trenutačno na dispoziciji nema niti jedno ime koje mu to može pružiti. I zato je meč Joshua vs. Miočić sada izgledan, a više nije moguć”, zaključuje se u analizi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...