Britanske vlasti potvrdile: “Eksplozija u londonskom metrou je teroristički incident!”

Neil Basu, viši koordinator londonske policije za protuterorizam, potvrdio je da je riječ o ‘terorističkom incidentu’. Policija je potvrdila da u incidentu ima više ozlijeđenih osoba, ali je dodala da zasad nije moguće utvrditi uzrok požara u vlaku metroa.

Britanska premijerka Theresa May sazvala je za 13 sati po lokalnom vremenu sastanak Vladinog vijeća za hitne situacije (COBRA). Putem Twittera poručila je da je u mislima uz ozlijeđene u Parsons Greenu i djelatnike hitnih službi koji ‘hrabro odgovaraju na ovaj teroristički incident’.

‘Bio sam u predzadnjem vagonu. Čuo sam samo nekakav whoosh, pogledao gore i vidio da je cijeli vagon u plamenu’, kazao je svjedok izvjestiteljima Reutersa, koji su vidjeli i kako na nosilima iznose ženu čije su noge bile pokrivene.

Policija je izvijestila da su njezini djelatnici na mjestu događaja, kao i djelatnici hitne pomoći s brojnim vozilima, koji pružaju pomoć ozlijeđenima. Londonska vatrogasna postrojba izvijestila je da je na stanicu Parsons Green poslano šest vatrogasnih vozila i 50 vatrogasaca. Taj dio grada nadlijeće helikopter.

Uprava podzemne željeznice poručila je putem Twittera da je obustavljen promet na liniji District Line između stanica Earls Court i Wimbledon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...