Cestitka_Uskrs

Čačić za poraz krivi sreću, suca i Kosovo, a igrom je zadovoljan

S obzirom na okolnosti koje su iza nas miješaju se emocije. Zadovoljan sam igrom, ali smo upisali poraz. Dogodio se jedan kiks, ali nije ovo tragedija, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić nakon poraza u Turskoj (0-1).

Pogodak odluke koji je Turke vratio u život, a nama zakomplicirao situaciju, zabio je Cenek Tosun u 75. minuti.

– Momčad je pokazala htijenje i trku. Dominirali smo, imali smo nekoliko prilika, ali ih nismo realizirali. Nedostajalo je malo mirnoće u završnici, dodao je Čačić.

Hrvatska je usprkos porazu zadržala vodstvo na ljestvici sa 16 bodova, koliko sada ima i Island nakon pobjede protiv Ukrajine 2-0. Turska je sada treća sa 14 bodova, a Ukrajina na četvrtom mjestu također ima 14 bodova.

– I dalje smo prvi u skupini. Moramo dignuti glavu, ništa još nije izgubljeno. Ovisimo sami o sebi. Imamo najbolju gol razliku, igramo doma s Finskom i i naša igra mi daje za pravo da sam optimist.

Čačić se osvrnuo i na činjenicu da je Hrvatska gostovala u Turskoj svega 50-sati nakon dvodnevnog ogleda protiv Kosova.

– Ta je utakmica apsolutno ostavila traga. Nakon svega 50 sati igrali smo novu utakmicu, igrači su bili umorni, žao mi je što ih nije nagradilo.

Čačić je komentirao i suđenje mađarskog arbitra Viktora Kassaija, posebice na dvije sporne situacije.

Hrvatska je u devetoj minuti oštećena za kazneni udarac nakon što je Yilmaz igrao rukom u kaznenom prostoru. Drugi sporni trenutak dogodio se nekoliko trenutaka prije turskog gola kada Kassai nije svirao prekršaj nad Mandžukićem, a domaćin je u nastavku zabio pogodak.

– Domaći igrač je branio rukom, bio je to kazneni udarac, dok je kod turskog gola bio prekršaj nad Manđukićem, naglasio je Čačić.

Kvalifikacije završavaju u listopadu s posljednja dva kola. Hrvatska će 6. listopada ugostiti Finsku, a tri dana kasnije će u posljednjem kolu gostovati u Kijevu protiv Ukrajine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...