Centar za socijalnu skrb Zadar poduzima žurne mjere pomoći, prioritet su osobe starije životne dobi

Centar za socijalnu skrb Zadar, nakon vremenskih neprilika izazvanih obilnom kišom, poduzeo je žurne mjere te krenuo s pružanjem intenzivne pomoći ugroženim korisnicima svojih usluga. U suradnji s podružnicama Gračac, Obrovac i Pag, socijalni radnici već su izašli na teren kako bi pružili potrebnu pomoć oštećenim korisnicima. Poseban naglasak nadležne institucije stavljaju na posjet i pomoć starijim, teže pokretnim i nepokretnim korisnicima socijalnih usluga.

Trenutni prioritet u pružanju pomoći su korisnici „starije životne dobi koji žive sami te su zbog starosti i bolesti teže mobilni“, kazala je Vesna Burčul, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar.

Aktivnosti centara uključuju i stalan kontakt sa svim službama pomoći i njege u kući na području Zadra i Zadarske županije. Nadležne službe su izašle na teren te će pomoći potrebitim korisnicima centara za socijalnu skrb čiji je životni prostor u poplavama oštećen ili uništen.

Iz Centra za socijalnu skrb Zadar upućuju svoje korisnike da se s upitima te radi pružanja pomoći i podrške, obrate socijalnim radnicima nadležnima za njihovo područje.

Centar za socijalnu skrb Zadar surađivat će, ukoliko bude potrebno, i s Caritasom Zadarske nadbiskupije, kako bi se ugroženim korisnicima pružila odgovarajuća materijalna pomoć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...