Četiri sportske manifestacije na Viru; Jet ski, udičarenje, biciklijada i triatlon

Najbolji europski Jet piloti od 15. rujna ponovno su na otoku Viru! Najljepša virska plaža Jadro bit će i ove sezone ambijent spektakla završnice novog izdanja „Alpe Adria Jet Ski Toura“, trodnevnog događaja kojim početi virska sportska manifestacija 4 u V1ru!

Odmah nakon što profesionalni Jet piloti, freestyle akrobati i amaterski natjecatelji odrade svoju priču najspektakularnijeg morsko-oktanskog cirkusa, na Vir od 22. do 24. rujna dolaze najbolje hrvatske udičarke u borbi za naslov na Međužupanijskom udičarskom prvenstvu. Najveće favoritkinje su udičarske zvijezde zadarskog ŠRD „Zubatac“, ali će i druge udičarke tražiti priliku za medaljama i reprezentativnim dresom. Domaćin natjecanja je ŠRD „Vir“. Tjedan dana kasnije, 1. listopada dan je održavanja 21. tradicionalne biciklijade Zadar – Vir za koju je priča poznata: profesionalni i biciklistički rekreativci okupljaju se kod Branimirove obale i potom voze 30-ak kilometara do virske rive uz raskošnu okrjepu, biciklističke nagrade, pjesmu i druženje. Na 20. izdanju Virske biciklijade sudjelovalo je više od tisuću biciklista iz svih mjesta Zadarske županije, cijele Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a nova lijepa virska biciklistička priča očekuje nas i prvog vikenda u listopadu. Pravi sportski slatkiš dolazi na kraju eventa 4 u V1ru! – drugo izdanje „Virskog triatlona“ ugostit će 7. i 8. listopada najbolje hrvatske triatlonce na Prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu, kao i natjecatelje u drugim kategorijama. Glavni sponzor manifestacije 4 u V1ru! je Općina Vir, organizator je općinska destinacijska menadžment kompanija „Vir turizam“ uz suorganizaciju sportskih saveza, te uz medijsko pokroviteljstvo „Virskog lista“ i „Otvorenog mora“.

ALPE ADRIA JET SKI TOUR

Uzbudljiva završnica međunarodnog „Alpe Adria Jet Ski Toura“ počet će slobodnim treningom u petak 15. rujna od 15:00, dok će se prvi službeni trening održati sutradan u subotu 16. rujna od 10:00 do 12:00 nakon ceremonije otvaranja. Utrke su na rasporedu od 13:00 do 17:30, nakon čega će u 18:00 startati utrka amatera i spektakularni freestyle program. Odgovor na pitanje tko je najbolji europski Jet pilot dobit ćemo na nedjeljnim utrkama 17. rujna koje će startati od 11:00, odmah nakon što se odradi jutarnji trening od 09:00 do 10:00. Podjela medalja i trofeja organiziraju se od 17:o0 do 18:00.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...