Cijena kvadrata stana u Zadru i dalje u porastu

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su cijene stanova tijekom kolovoza zabilježile porast vrijednosti u odnosu na srpanj, ali i u odnosu na isti mjesec lani.

Prosječne tražene cijene stanova u kolovozu su na mjesečnoj razini porasle za 0,7 posto, dok su na godišnjoj razini bile 5 posto više.

Najveći mjesečni porast cijena stanova zabilježen je u Senju gdje se za „kvadrat“ tijekom kolovoza u prosjeku tražilo 1264 eura što je 3,6 posto više no tijekom srpnja, ali ujedno i 2,8 posto manje no lani u istom mjesecu.

Pulskim je stanovima prosječna oglašavana cijena na mjesečnoj razini porasla za 2,7 posto, a na godišnjoj razini za 9,1 posto, pa se cijena četvornog metra popela na 1421 euro.

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su u Slavonskom Brodu prosječne oglašavane cijene stanova porasle za 2,2 posto te su tijekom kolovoza iznosile 883 eura po metru kvadratnom.

Prosječna tražena cijena kvadratnog metra u Bjelovaru je porasla za 0,1 posto, te je iznosila 837 eura.

Porast cijena od 0,8 posto, prema podacima Crozilla.com, zabilježen je u Zagrebu gdje se za „kvadrat“ stana u prosjeku tražilo 1698 eura, te u Šibeniku u kojem je cijena četvornog metra iznosila 1596 eura.

Opatija i Rijeka bilježe mjesečni porast od 0,6 posto, pa je prosječna oglašavana cijena „kvadrata“ riječkih stanova iznosila 1396 eura, a onih u susjednoj Opatiji čak 2952 eura.

Prosječne oglašavane cijena stanova u Zadru, prema podacima oglasnika Crozilla.com tijekom kolovoza porasle su za 0,5 posto te su iznosile 1889 eura po metru kvadratnom.

Dubrovnik i dalje drži prvo mjesto na ljestvici cijena stanova, a prosječna vrijednost „kvadrata“ tijekom kolovoza je ostala jednaka kao i mjesec ranije te je iznosila 3796 eura.

Split, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi najveći mjesečni pad te je ujedno i jedini grad na Jadranu u kojem su cijene tijekom kolovoza zabilježile pad vrijednosti. Prosječna oglašavana cijena tamošnjih stanova spustila se za 2,2 posto, pa se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2270 eura.

Varaždinskim se stanovima cijena spustila za 0,5 posto, te je u prosjeku iznosila 1093 eura po četvornom metru.

Prosječna tražena cijena stana u Osijeku, prema podacima oglasnika Crozilla.com, tijekom kolovoza je iznosila 951 euro, što je 0,3 posto manje no mjesec ranije.

Zagrebački stanovi najtraženiji

Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom kolovoza najveća potražnja vladala za stanovima koji su se prodavali na području Zagreba, Zadra, Pule, Splita i Osijeka.
Potencijalni strani kupci najveći su interes pokazali za stanovima na području Zagreba, Pule, Splita, Makarske i Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...