Ćiro Blažević poslao poruku utučenom Modriću: “Pobijedit ćete, nema mjesta panici!”

Nakon nedavnog poraza od Turske naši reprezentativci potpuno su zakomplicirali svoju situaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Domaća utakmica protiv Finske (6.10.) prvi je ispit za naše nogometaše, a nakon toga ih 9. listopada u Kijevu čeka ključna utakmica u gostima kod Ukrajine. Otprije je poznato to kako će te oglede propustiti prvi golman Danijel Subašić te vezni igrač Real Madrida Mateo Kovačić. Također je poznato da već duže nema Vedrana Ćorluke i novi eventualni izostanak još jednog standardnog igrača izazvao bi pravu paniku.

‘Ma sine, nema mjesta panici, ali situacija je svakako zabrinjavajuća. Usprkos svim problemima, ipak imamo široku lepezu igrača i mislim da neće biti problema Čačiću sastaviti moćan sastav kojim će riješiti sve dileme oko odlaska na SP. Po mom mišljenju, na SP u Rusiju sigurno idemo jer imamo kadar igrača koji zaslužuje igrati na toj najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri’, kazao je za tportal 82-godišnji Miroslav Ćiro Blažević.

Gospodine Blaževiću, brine li vas podatak kako je u Ukrajini već započela prodaja ulaznica te kako tamošnju javnost hvata euforija. Ukrajinski izbornik Andrej Ševčenko proučio je našim igračima da im neće biti lako na travnjaku.

Ma ja Ševčenku i Ukrajincima poručujem da im je bolje da uopće ne putuju u Rusiju jer s njima baš nisu u najboljim odnosima! Što se Hrvatske tiče, eto ispada kako se povijest ponavlja, jer ja sam već osjetio što znači igrati odlučujuću utakmicu kod njih. Eto, te 1997. sve je ispalo kako treba u dodatnim kvalifikacijama i nema razloga da se to opet ne ponovi. Uvjeren sam da će Modrić, Mandžo i društvo pobijediti u Kijevu!

Luka Modrić je nakon poraza od Turske rekao kako ‘im nešto fali, kako su izgubili naboj’. Kako sada psihički podići igrače uoči dvije odlučujuće utakmice?

Poraz im je svima teško pao, ali uvjeren sam da će to kod igrača izazvati reakciju koju svi očekujemo. Uvjeren sam da će naši igrači predvođeni kapetanom Lukom Modrićem pobijediti u obje utakmice. Kod naših igrača autoritet je posebno izražen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...