Crveni križ u Zadar šalje sofisticirane isušivače prostora

Zadranima koji se bore s posljedicama jučerašnjeg nevremena, Hrvatski Crveni križ (HCK) šalje 50 isušivača prostora koji će pomoći u saniranju posljedica poplava i bržoj normalizaciji situacije, priopćeno je u utorak iz HCK.

Isušivači će se koristiti u objektima koji su iznimno važni za funkcioniranje lokalne zajednice poput bolnice, škola, vrtića, ambulanti itd.

Uz to, djelatnici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa korisnicima će podijeliti i priručnike jer korištenje isušivača zahtijeva poznavanje tehničkih karakteristika uređaja, kao i sigurnosne procedure.

Naime, isušivači se mogu koristiti samo u prostoru iz kojega su u potpunosti uklonjeni voda, mulj i natopljeni namještaj te nakon što ovlaštena osoba potvrdi ispravnost plinskih i električnih instalacija.

HCK, koji ima značajnu ulogu u razdoblju oporavka od posljedica poplave, angažiran je već sada u aktivnostima pomaganja.

Zadarski Crveni križ dijeli tople obroke  osobama koje sudjeluju u saniranju posljedica od nevremena, a sve u cilju što bržeg oporavka pogođenog područja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...