CSKA Moskva prvi puta nastupa na Zadar Basketball Tournamentu

Počelo je Europsko prvenstvo u košarci i 24 reprezentacije bore se za titulu najbolje na kontinentu. Najveće zvijezde prvenstva krajem rujna dolaze u Hrvatsku na Zadar Basketball Tournament.  Ruski prvak CSKA Moskva desetljećima je simbol vrhunske europske košarke. Ekipa Crvene Armije za nadolazeću sezonu ima velika očekivanja, a na Zadar Basketball Tournamentu provjerit će koliko su spremni za klupske izazove pred njima. Četvrto izdanje najjačeg europskog pripremnog turnira održat će se od 21. do 24. rujna u dvorani Krešimir Ćosić, a uz ruskog diva, koji na turniru nastupa prvi puta, u gradu košarke zaigrat će još Fenerbahce Dogus, Brose Bamberg, Bayern Munchen, Himki i KK Zadar.

CSKA Moskva spada u elitno društvo najtrofejnijih europskih košarkaških ekipa. Klub je osnovan davne 1923. i od tada je prvakom države postao čak 48 puta. CSKA već godinama niže uspjehe i u Europi, čak je sedam puta osvojio Euroligu, što ga čini drugim najtrofejnijim europskim klubom odmah iza Real Madrida. U Zadru će moskovski klub igrati bez Miloša Teodosića, srpskog razigravača koji je dres CSKA zamijenio dresom Los Angeles Clippersa, ali zato pojačani velikom zvijezdom europske košarke, Sergio Rodriguezom. Trofejni španjolski reprezntativac igrao je u čak četiri NBA kluba te je najveća  zvijezda iskusne i čvrste ekipe, sastavljene većinom od ruskih reprezentativaca. Predvođena iskusnim grčkim trenerom Dimitrisom Itoudisom, ruska momčad u Zadru će provjeriti formu za nadolazeću sezonu ali i pokazati zašto ih se ponovno smatra jednim od favorita za osvajanje Eurolige.

CSKA Moskva svoj nastup na Zadar Basketball Tournamentu otvara s KK Zadrom u petak 22. rujna s početkom u 20 sati. U subotu 23. rujna od 18 sati igraju protiv Bayern Munchena, dok ih u nedjelju očekuje utakmica za plasman. U drugoj skupini turnira zaigrat će Fenerbahce Dogus, Himki i Brose Bamberg. Zadar Basketball Tournament organizira zadarska tvrtka S Event.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...