Danas ćemo se približiti rekordu iz 1986. godine kada su pale 352 litre po m2

Državni hidrometeorološki zavod već danima je predviđao i najavljivao kišu na zadarskom području, no njezina količina, priznaje Duško Kraljev, iznenadila ih je i same.

Znali smo da će padati, znali smo da će padati i puno, ali ekstremu se nismo nadali. Jutros kad sam davao prognozu kazao sam kako ćemo količina padalina doseći nekih 50 litara po metru četvornom, što je već puno, a mi smo od 7 ujutro do negdje 15 sati popodne došli na 265 litara po m2, kaže Kraljev.

Napominje kako je rekorna količina kiše na našem području pala davne 1986. godine

Tada su pale 352 litre po metru kvadratnom i sjećam se kako smo govorili “ovakva se kiša neće ponoviti za sto godina”. A evo, danas ćemo, siguran sam, doći do 300 litara i ozbiljno se približiti toj brojci, priča Kraljev i iznosi podatak kako je prosjek veće rujanske kiše na našem području 105 litara po metru kvadratnom. Danas ćemo doseći tri puta veću količinu i padaline ovog tmurnog ponedjeljka pamtiti još jako dugo vremena.

 

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...