Danas pripremite kišobrane i ne nadajte se ugodnijoj temperaturi

Tijekom petka u cijeloj Hrvatskoj moguća je kiša, a više se očekuje u sjeverozapadnom dijelu zemlje.

Na sjeverozapadu će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice uz pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguća i izraženija oborina. U Dalmaciji i Slavoniji zadržat će se pretežno ili bar djelomice sunčano i uglavnom suho, no poslijepodne i tamo može biti ponekog lokalnog pljuska, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Puhat će umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, na Jadranu umjereno, mjestimice i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 32 °C.

Za subotu DHMZ najavljuje u većini krajeva umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a mogući su i obilniji pljuskovi i grmljavina. Glavnina oborine očekuje se u drugom dijelu dana i tijekom noći na nedjelju. Slab do umjeren jugozapadnjak na kopnu će već ujutro postupno okrenuti na sjeveroistočnjak, u Slavoniji sjeverozapadnjak, mjestimice s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 12 do 17 na kopnu, a od 17 do 22 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25, a još u Slavoniji i osobito Dalmaciji od 25 do 30 °C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...