Danas sunčano, ostatak tjedna u Zadru kiša i pad temperatura

Temperature širom zemlje su se snizile i za desetak stupnjeva, a prema trenutnim prognozama, čini se kako će ostati na sličnim vrijednostima i u nadolazećem tjednu.

Na prvi dan škole temperature ujutro padaju i do 7 °C

Kako javlja DHMZ, sutra se očekuje pretežno sunčano vrijeme s umjerenom naoblakom. Ujutro po kotlinama i uz rijeke kratkotrajna magla, a poslijepodne u zapadnim predjelima i na sjevernom Jadran moguć poneki kratkotrajni pljusak, prenosi Index.hr.

Vjetar većinom slab, u Slavoniji mjestimice umjeren sjeverozapadni, a u Dalmaciji u noći i ujutro bura i sjeverni vjetar, poslijepodne sjeverozapadnjak te na sjevernom Jadranu i jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12 °C, u gorju i malo niža, a na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 22, a na Jadranu 23 i 27 °C.

Čini se tako kako će školarci u nekim dijelovima zemlje prvi dan škole pamtiti po hladnom jutru.

Slavonija i Baranja

Tijekom tjedna u Slavoniji se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme s malom količinom kiše u utorak i četvrtak. Temperature će se u prijepodnevnim satima kretati od 12 do 15 °C , a u popodnevnim satima od 19 do 26 °C.

Zagreb i središnja Hrvatska

Početak tjedna Zagrebu donosi temperaturu ispod 10 °C. Naime, DHMZ najavljuje temperaturu od 9 °C u prijepodnevnim satima sutra. Tijekom tjedna očekuje se mala do umjerena naoblaka, s mogućnošću slabe kiše u srijedu i četvrtak.

Prijepodnevne temperature kretat će se od 8 do 15 °C dok će se u popodnevnim satima kretati od 21 do 27 °C.

Sjeverna Hrvatska

Sjevernu Hrvatsku očekuje hladan početak tjedna, također s temperaturama od 9°C . Tijekom tjedna prijepodnevne vrijednosti temperature zadržat će se na sličnim vrijednostima te će se kretati od 9 do 14°C , dok će se u popodnevnim satima kretati od 18 do 24°C.

Očekuje se mala do umjerena naoblaka tijekom tjedna, dok je u četvrtak moguća slaba kiša.

Istra i sjeverni Jadran

Istru i Sjeverni Jadran očekuju malo više vrijednosti temperature u prijepodnevnim satima. Tako će se temperature kretati od 16 do 18 °C  u prijepodnevnim satima, odnosno 20 do 23 °C  u popodnevnim satima.

Vrijeme će biti vedro samo u utorak dok se u ostatku tjedna očekuje mala do umjeren naoblaka koja u četvrtak može donijeti veću količinu kiše. U subotu se očekuje manja kiša.

Središnji Jadran

Na području središnjeg Jadrana očekuje se nekoliko kišnih dana koji neće značajno utjecati na temperature koje će se kretati od 12 do 19 °C u prijepodnevnim satima, odnosno 22 do 24 °C u popodnevnim satima. Vedro vrijeme, s manjom naoblakom očekuje se samo sutra i u srijedu, dok se u ostatku tjedna očekuje manja do umjerena količina kiše.

Jug Hrvatske

Na jugu Hrvatske očekuje se vedro do umjereno oblačno vrijeme sve do subote kada je moguća manja količina kiše.

Temperature će se kretati od 16 do 19 °C  u prijepodnevnim satima, do 22 odnosno 23 °C u popodnevnim satima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...