Darko Vrdoljak: “Pozivam nadležne institucije da izvide navode direktora Avvantura Film Festivala!”

Iz redova zadarskog SDP-a stiže nam priopćenje njihovog Darka Vrdoljaka koji je pozvao DORH i druge institucije da istraže navode Sergeja Stanojkovskog kako ga je netko iz gradske uprave poticao na davanje mita kako bi Avvantura film festival ostao u Zadru. Više pročitajte u nastavku.


Dana 31.08.2017., na jednom zadarskom portalu objavljen je razgovor s direktorom Avvantura Film Festivala (AFF) Sergejem Stanojkovskim.

Osim činjenice da je Zadar izgubio još jedan vrijedan kulturni sadržaj kao i da je zadarska gradska vlast ponovno ispoljila svoj nagon gušenja svakog (nezavisnog) kulturnog izričaja koji im ne ide niz dlaku, posebnu pažnju, ali ne i iznenađenje, izazvao je navod direktora festivala kojim prepričava čin poticanja na davanje mita od strane neimenovane NN službene osobe zadarske gradske uprave.

Direktor AF Festivala Sergej Stanojkovski je u intervjuu, između ostalog, izjavio: „Sve probleme koje smo imali i na što smo nailazili, jednostavno nisu za javnost. Ne biste vjerovali na što smo sve nailazili! Meni je jedan čovjek iz gradske uprave došao i otvoreno mi rekao da jedan posao u okviru festivala, vrijednosti do 50 tisuća kuna, dam određenoj osobi i onda će, kazao je, sve ići glatko. Ja na to neću pristati!“

Stoga, s obzirom na navedeno, pozivam nadležne institucije, Državno odvjetništvo RH (DORH) i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), da izvide navode gospodina Stanojkovskog te utvrde činjenice koje proizlaze iz navoda da je (u spomenutom članku) neimenovana službena osoba iz gradske uprave Grada Zadra poticala direktora Avvantura Film Festivala Sergeja Stanojkovskog na davanje mita s ciljem dobivanja naklonosti i financijske potpore od strane političkog vodstva grada Zadra.

Darko Vrdoljak

Vijećnik u Gradskom vijeću grada Zadra

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...