Duž Jadranske magistrale mogući su odroni, cestom Zadar-Ražanac vozi se jednim trakom

Opreznije treba voziti po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima u Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i dijelu Like, a magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja duž Ličke magistrale DC1 i Jadranske magistrale DC8 te na cestama u gorju.

Zbog vode na kolniku za sav su promet zatvorene državne ceste DC36 u Koritinji i DC42 u Ogulinu (Stara cesta – kod Frankopanske kule).

Županijskom cestom ŽC6007 Zadar-Ražanac, zbog sanacije kolnika, vozi se jednim trakom, otežano, uz privremenu regulaciju prometa, do 18. rujna u 8 sati.

Od 18. rujna u 8 sati do 31. listopada u 20 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC1 Sučević-Otrić, zbog radova.

Od 18. rujna u 8 sati do 30. rujna u 19,00 sati bit će zatvorena obilaznica Slatine (DC2), zbog sanacije prijelaznih naprava na mostovima preko vodotoka Javorica i Potočani. Obilazak za teretna vozila: Virovitica-Suhopolje-Novaki-Sopje-Čađavica-Donji Miholjac (za smjer Virovitica-Slatina-Donji Miholjac) ili Virovitica-Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Našice (za smjer Virovitica-Slatina-Našice), a za osobna vozila: Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Čađavica (za smjer Virovitica-Slatina-Donji Miholjac) i Suhopolje-Sladojevci-Slatina-Našice (za smjer Virovitica-Slatina-Našice).

Na zagrebačkoj obilaznici od 18. rujna do 17. studenog na dionici Jankomir-Zaprešić (0. +490 do 1. km +390) u smjeru Zagreba vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom, zbog sanacije kolničke konstrukcije.

Za sav promet zatvorene su ceste: DC1 Udbina-Bruvno (obilazak: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Sveti Rok (DC50)-Gračac (DC1)); DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec; DC502 Smilčić-Pridraga (obilazak: Obrovac-Karin-Pridraga-Benkovac-čvor Tromilja-Zadar) i DC47 u mjestu Uštica kod Jasenovca (pad stabla na kolnik).

Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i graničnog prijelaza Gruškovje (Slovenija) moguća je vožnja u kolonama i kratkotrajni zastoji posebice za vrijeme pojačane gustoće prometa. Korisnicima se savjetuje da se pravodobno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja. Ostali katamarani i trajekti plove prema redu plovidbe.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...