Cestitka_Uskrs

Fenerbahce Dogus pobjednik četvrtog Zadar Basketball Tournamenta

Fenerbahce Dogus pobjednik je četvrtog izdanja Zadar Basketball Tournamenta. U finalu najjačeg europskog pripremnog turnira turska je momčad svladala rusku CSKA Moskvu rezultatom 76:72 te nakon nedavno osvojenog Eurobasketa i u Zadru potvrdila status najjače momčadi Europe. Najbolji u redovima turskog sastava bio Jan Vesely s 21 poenom, a u momčadi moskovskog sastava bio je Nando De Colo s 21 košem, dok je Will Clyburn dodao 16.

Treće mjesto na ovogodišnjem turniru pripalo je njemačkom Bayern Munchenu koji je rezultatom 71:58 nadjačao sunarodnjake Brose Bamberg i ostavio ih na četvrtom mjestu. Najbolji u redovima Bayerna bio je Lučić s 17 poena, tri skoka i dvije osvojene lopte. Booker je ubacio 14 uz šest skokova i tri asistencije no imao je i šest izgubljenih lopti. Kod Bamberga danas jedini s dvocifrenim brojem poena bio je Maodo Lo. On je ubacio 12 uz tri skoka i dvije asistencije.

U ranijim poslijepodnevnim satima odigrana je utakmica za peto mjesto, a pobjedu nad domaćinom KK Zadar slavio je ruski euroligaš Himki rezultatom 72:58. U prilično jednosmjernoj utakmici gosti su pokazali da su osjetno bolji od Zadra. Goste su do pobjede i petog mjesta na turniru predvodili Anderson sa 16 i Marković s 15 koševa, dok je najefikasniji u zadarskom sastavu ponovno bio Luka Božić koji je ubacio 17 poena.

Medalje pobjedničkoj momčadi Fenerbahce Dogus uručila je organizatorica Zdenka Zrilić, izaslanica Predsjednice RH i pokroviteljice Kolinde Grabar – Kitarović dok je gospođa Ljerka Ćosić uručila medalje drugoplasiranoj momčadi CSKA Moskva. Medalje trećeplasiranoj momčadi Bayern Munchen uručio je NBA skaut Emilio Kovačić.

Najboljem igraču turnira Jan Veselyu nagradu je uručio Slavko Trninić, a najboljem strijelcu Nando De Colou Rato Tvrdić.

U majstorijama ponajboljih europskih igrača današnjice proteklih su dana uživali košarkaške legende Dino Rađa, Josip Vranković i Dražen Anzulović. Na tribinama su viđeni i vlasnik Dogus Grupe Ferit Sahenk, predsjednik Fenerbahce Dogus Aziz Yildirim, Jakov Kitarović, Božidar Longin, Barabara i Tomislav Ružić, Korana Longin, Anamarija i Antonio Asanović, Petar Grašo sa sestrom Bugom i ocem Zoranom, Ivan Huljić, Tomislav Madžar, Vesna Jelić i brojni drugi.

Četvrti uzastopni Zadar Basketball Tournament održao se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Zadar Basketball Tournament ove godine imao je humanitarni karakter pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti doniran Općoj bolnici Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...