FOTO & VIDEO: Zadar pogodila katastrofa nezapamćenih razmjera, oporavak će biti dug i težak

Poplavljene su ceste, podrumi, poslovni prostori, autobusi, škole. Promet je u kolapsu, a pojedini kvartovi nemaju struje, vode, telefona i interneta. Kiša i dalje pada, a kako se stvari čine samo će jačati. Sve hitne službe nedostupne su za komentar zbog alarmantnosti situacije, svi raspoloživi djelatnici su na terenu i pokušavaju spasiti što se spasiti da. Nakon višemjesečne suše na Zadar je pala kiša kakvu samo rijetki pamte. Istina je da svaka malo jača kiša uzrokuje probleme u ovome gradu, ali katastrofa ovih razmjera nezapamćena je. Samo velika količina oborina, ili? Mnogi prst već sada upiru na Odvodnju i neodržavanje kanalizacijskog sustava.

Šteta od poplava bit će velika, to se već sada može sa sigurnošću ustvrditi. Svi poslovni prostori na Relji, Jazinama i Lipotici na prizemlju upropašteni su, a ništa bolje nije ni drugdje u gradu. Sa sigurnošću znamo da Novi Bokanjac doživljava slične probleme. Osigurani su, za pretpostaviti je, rijetki, jer ovakvo što nitko nije mogao predvidjeti i očekivati. Dok su oči Hrvatske javnosti zbog izvještavanja mainstream medija bile uprte u Sjedinjene Američke Države i uragan Irmu, nama se prikrala ciklona Gracija i uhvatila nas nespremne. Oporavak će, sigurno je, biti dugotrajan i težak, a tko će platiti nastalu štetu i hoće li itko mimo oštećenih poduzetnika i građana, za sada je teško pretpostaviti.

– Zbog velikih oborina poplavljene su prometnice i podrumske prostorije na mnogobrojnim objektima na području Zadarske županije, javlja centar 112.

O čemu se točno radi vidjet ćete u galeriji koju donosimo u nastavku. Stanje je, u najmanju ruku, kaotično.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...