Glasovac o Bernardićevoj poruci da nezadovoljni mogu otići: “SDP-u je potreban svaki član i simpatizer”

Strasti u SDP-u ne smiruju se. Nakon jučerašnjeg burnog sastanka teške riječi su padale i danas na saborskim hodnicima, ali i na društvenim mrežama. Kriza vodstva sve je očitija, a pred strankom očito velika prekretnica, donosi RTL.

U saborskim klupama tek rijetki SDP-ovci, ali zato su strasti uzavrele. Svi su još pod dojmom Bernardićeve poruke da oni koji su nezadovoljni mogu napustiti klub.

“Ta rečenica nije nešto što je dobra poruka, ona je imala svoj kontekst, ali takvih bi rečenica trebalo biti manje, SDP-u ne da je potreban svaki član i simpatizer, nego moramo raditi na tome da što više ljudi okupimo”, kaže Sabina Glasovac.

Pale su teške riječi, neki zastupnici su, navodno, Bernardića nazvali lažovom, a neki prosvjedujući napustili sastanak.

Danas samo komentar na društvenim mrežama.

“Izašao sam sa sastanka, ali ne iz SDP-a ili onog što je od njega preostalo. Otići ću kad to odluče oni koji su me i izabrali. Znam samo da laž i kad je tisuću puta ponoviš ostaje laž”, napisao je Ranko Ostojić.

Milanka Opačić zadovoljna je ušla na sastanak. Izašla je ljuta te poručila da Bernardić stranku pretvara u sektu i okružuje se ljudima koji bježe od odgovornosti.

“Ono što mogu reći da sam ja na sve svoje funkcije došao izborima povjerenjem građana za župana, članova za potpredsjednika i mislim da bi to gđa. Opačić trebala uvažavati, za razliku od nje koja je došla na svoje funkcije postavljanjem”, poručio je Zlatko Komadina.

U trenutku kad je stranka očito na vrhuncu raskola, Bernardić u obilasku poplavljenog Ogulina. O stanju u SDP-u ni riječi. A ni sinoć nije rekao puno pa ni o najavljenoj ostavci Peđe Grbina u saborskom Odboru za ustav.

“Znate gdje su najveće podjele? U glavama, u glavama. Ja sam čuo najavu da bi mogao podnijeti ostavku, čuo sam anonimne izvore u medijima da razgovaraju, ako je podnio ostavku ja ću je prihvatiti…”, kaže Davor Bernardić.

Krizu u SDP-u gotovo nitko više niti ne pokušava skriti.

“Ja bih rekao da smo u krizi vođenja ne mislim samo na predsjenika imate i pedsjedništvo koje ne donosi odluke, to se ne može prbacivat a klub zastupnika”, ističe Orsat Miljenić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...