Gradonačelnik jučer obišao oštećeni pročišćivač; Štete su velike, ali manje nego što se očekivalo

Gradonačelnik Branko Dukić je jučer ujutro obišao Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, koji je  djelomično i privremeno pušten u rad, piše se na službenim gradskim stranicama Zadra.

Nakon što se povukla voda, uređaj ponovno radi u prvom stupnju pročišćavanja. Štete će biti velike, ali ipak manje od onog što se prvotno procjenjivalo. Od jutros se fekalne vode iz ispumpanih septičkih jama ponovo prazne na uređaju u Zadru, jer su proradili elektronički sklopovi koji upravljaju tim procesom.

U pomoć su došli brojni  dodatni timovi ovlaštenih tvrtki za crpljenje septičkih jama iz Umaga, Poreča, Pule, Opatije, Splita, Knina, Velike Gorice, Zagreba, Osijeka i Karlovca te Primorsko goranske županije kako bi se postupak crpljenja ubrzao.

Gradonačelnik im i ovom prigodom zahvaljuje na solidarnosti i požrtvovnosti. Do sada ima preko 2500 prijava građana kojima treba crpiti poplavljene septičke jame, a procjena je da će se sav posao, ukoliko i dalje bude dovoljno timova na ispomoći, obaviti u idućih 20-tak dana. Tvrtka Odvodnja d.o.o. organizirala je posebnu službu za prijem poziva građana koja će raditi u dvije smjene i u dane vikenda.

Fotografije su dostupne na mrežnim stranicama Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...