Inspekcijski nadzor 93. zrakoplovne baze

U skladu s preuzetim obvezama Republike Hrvatske iz Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja (SSKN), u srijedu 27. rujna 2017. inspekcijski tim Bosne i Hercegovine u pratnji promatrača Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), pripadnika Oružanih snaga Austrije, proveo je nadzor u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Inspekcijski tim pozdravio je zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Karol Lučan koji je i održao prezentaciju o osnovnim podacima o vojarni u Zemuniku te postrojbama koje su smještene na ovoj lokaciji.

Tijekom boravka u Zemuniku inspekcija je obišla i pojedine lokacije i sredstva, a jedno od područja inetresa i provedene inspekcije bila je Eskadrila helikoptera i njezina opremljenost sa helikopterima OH-58 D Kiowa Warrior.

Sporazum o subregionalnoj kontroli naoružanja (SSKN) je potpisan 14. lipnja 1996. godine s ciljem uspostave ravnoteže između oružanih snaga strana u sporazumu, a uz Republiku Hrvatsku danas je područje primjene sporazuma državni teritorij Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...