Ponuđena pomoć

Istra pomaže zadarskim vatrogascima u borbi protiv poplava

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Vatrogasna zajednica Istarske županije ovog je tjedna vatrogascima Zadra, koji je pogodila poplava, poslala pomoć koja se sastoji od pet električnih pumpi, jednog agregata za struju te devet isušivača vlage za prostorije, a u petak je u Zadar krenula i cisterna za prijevoz fekalnih voda s djelatnicima pulskoga komunalnog poduzeća Herculanea d.o.o., priopćio je ured istarskog župana.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije i načelnik Stožera civilne zaštite te županije Dino Kozlevac istaknuo je kako je u sličnim situacijama ključna solidarnost i međusobna pomoć službi.

– Po informaciji o nepogodi koja je pogodila područje Zadra i okolicu ponudili smo pomoć. Zadarski vatrogasci izrazili su potrebu za pumpama i agregatom, koje smo im odmah i poslali, rekao je vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac u priopćenju za javnost.

Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako je i Istra proteklog tjedna imala slične teškoće zbog velikih količina oborina te da se cijelo vrijeme radilo na uklanjanju posljedica.

– I sami smo se susreli s obilnom kišom, iako u znatno manjim razmjerima u odnosu prema zadarskom području. Suosjećamo s građanima Zadra i svim službama koje su od samog početka uključene u saniranje nastalih šteta. Važno je da pomažemo jedni drugima i zato je i Istarska županija odlučila reagirati, poručio je Flego.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić ustvrdio je kako je vatrogasni sustav u Istri jedan od najuređenijih i najefikasnijih u Hrvatskoj i šire.

– Naš sustav u svakom trenutku može odgovoriti na izazove, zbog čega građani i sve veći broj turista imaju visok osjećaj sigurnosti. Smatram da na taj decentralizirani sustav funkcioniranja možemo biti ponosni, a zbog našeg zajedništva i načina funkcioniranja, i po tom pitanju možemo biti primjer ostalima, zaključio je Miletić.

Ostavi komentar koristeći Facebook