Jak vjetar otežava promet; Između vijadukta Božići i Svetog Roka vozi se uz ograničenje brzine

Zbog vrlo gustog prometa u zoni radova na autocesti A2 Zagreb – Macelj između čvorova Zaprešić i Jankomir u smjeru Zagreba vozi se u koloni, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja (DC8) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Božići i južnog ulaza u tunel Sveti Rok te A6 Rijeka – Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u Slavoniji, Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Slavoniji, a ima je i na dionici autoceste A3 Bregana – Lipovac između Novske i Nove Gradiške.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, od 21. rujna (u trajanju od 30 dana) promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa, očekuje se sporiji prolazak državne granice.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...