Jedan od najbogatijih hrvatskih iseljenika, Ivo Čuka, zadarskim vatrogascima donirao 120 tisuća kuna

Ivo Čuka može se smatrati domaćim u JVP Zadar, a kad nas sljedeći put posjeti dobit će počasno članstvo, rekao je Željko Šoša, zapovjednik JVP Zadar kojoj je jedan od najbogatijih Ekvadoraca, porijeklom s otoka Žmana na Dugom otoku, danas uručio donaciju od 120 tisuća kuna.

Radi se o pravom domoljubu vezanom za ovaj kraj iako već više od 50 godina ne živi ovdje, a koji je prepoznao što su vatrogasci napravili tijekom sezone. Srećom, ni jedan vatrogasac nije stradao, ni jedna kuća nije izgorjela, a ova pozamašna svota će nam uvelike pomoći da se što lakše nosimo s daljnjim požarima, dodao je Šoša, zahvaljujući se i ostalim donatorima koji su na bilo kakav način pomogli vatrogascima.

Jako sam vezan za ove krajeve. Uvidio sam veliki problem na koji su naišli vatrogasci, a zašto ne pomoći ako se može? Čestitam momcima na dobro odrađenom poslu, rekao je Ivo Čuka skromno.

Gradonačelnik Branko Dukić zahvalio se vatrogascima i gospodinu Čuki, rekavši kako je za realiziranje ove hvalevrijedne ideje bilo potrebno svega pet minuta.

Hvala vam na dostojno odrađenom poslu. Ovo samo potvrđuje da je iseljeništvo dio nas. Jedino što je gospodin Čuka tražio je jedna prava domaća marenda, rekao je Dukić.

Ivo Čuka je 1964. godine, slijedeći starijeg brata, emigrirao u Južnu Ameriku. Skrasio se u Ekvadoru, a danas je jedan od pet najvećih tamošnjih prerađivača tune. Njegova tvrtka Marbelize zapošljava više od 1000 rad­nika. To je velika  ribar­ska kompanija s brodovima tunolovcima za oceanski ribolov na Pacifiku. Čuka posjeduje i prerađivačke kapacitete za  30.000 tona tune, proizvodi stotine brandova, uglavnom od tune, koje izvozi širom svijeta, naj­više u EU.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...