Jesensko vrijeme; Doznajte kad nam se vraćaju topliji i sunčaniji dani

I utorak još u većini kopnenih krajeva ostaju oblaci, povremeno će padati i neka kišica, ali zato će drugi dio tjedna donijeti malo toplije i sunčanije dane. U našoj blizini nalaze se čak dvije ciklone i dosta vlažnog zraka čiji ćemo utjecaj osjećati još u utorak u većini kopnenog dijela.

Ujutro će u unutrašnjosti prevladavati oblačno, povremeno će padati i slaba kiša, tako da će vrijeme biti dosta slično današnjem. Temperature od 10 do 13 stupnjeva. Zato na Jadranu potpuno drugačija slika – ovdje pretežno sunčano ili vedro vrijeme, ali još i dosta vjetrovito uz umjerenu buru.


Poslijepodne se neće nešto previše toga promijeniti, ostaje promjenjivo oblačno, a povremeno će padati i slaba kiša. Temperatura stupanj dva viša nego danas – između 17 i 20 uz slab sjeveroistočni vjetar. Istočni dio Hrvatske u utorak uz umjerenu naoblaku. U zapadnoj Slavoniji povremeno će padati i slaba kiša, a temperatura od 19 do najviše 21.

Oblaci i kiša najjači će biti u Gorskom kotaru dok će u Lici kiša biti slabija i povremena. Na Jadranu sunčan, ali dosta vjetrovit dan uz uglavnom umjerenu buru. Temperatura će se popeti do 23, a u gorju do najviše 17 stupnjeva, donosi dnevnik.hr.

I na južnom dijelu Jadrana također ljepše vrijeme. Bit će sunčan pa i razmjerno topao dan uz temperature od 20 do 23 i umjeren sjeverozapadni vjetar.

U nastavku tjedna vrijeme će se polako popravljati. U srijedu još uz granicu sa Slovenijom i zapadnim krajevima unutrašnjosti više oblaka, povremeno i slaba kiša, a zatim sunčano i suho. Polako, ali sigurno rasti će i temperatura

Na Jadranu će prevladavati sunčano do kraja tjedna. Jedino na južnom dijelu u srijedu povremeno više oblaka, moguće čak i poneki pljusak. I ovdje malo toplije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...