Joshua neće s Miočićem; Pojas brani preko opasnog Puleva

Bugarski boksač Kubrat Pulev (36) potvrdio je da će se 28. listopada boriti protiv novog svjetskog prvaka Anthonyja Joshue (27), koji je 29. travnja tehničkim nokautom pobijedio Vladimira Klička. Meč za WBA i IBF naslov održat će se na Principality stadionu u Cardiffu, a ovo je još samo jedan dokaz da do borbe UFC-eva prvaka Stipe Miočića i Joshue neće doći, piše 24sata.

– Pripreme su mi vrlo intenzivne premda i nema baš puno vremena do meča – napisao je Bugarin na Facebooku pa dodao:

– Bit ću spreman kada uđem u ring tako da (Joshua) neće imati previše šansi. On je sjajan i opasan protivnik, ali njegov stil mi savršeno odgovara.

Meč još uvijek nije službeno potvrđen, nije se oglasio ni Joshuin tim, ali čini se da je samo pitanje trenutka i formalnosti kada će se to dogoditi.

Tko je Kubrat Pulev?

36-godišnji Bugarin bio je vrlo nezadovoljan vlastitim promotorima nakon što su prošli mjesec pregovarali za borbu za naslov iako se nisu dogovorili s njime. Pulev je smatrao da neće imati dovoljno vremena za pripreme, ali na kraju se sve riješilo bez veće drame.

Nadimak mu je ‘Kobra’, a profesionalnu karijeru počeo je 2009. godine tehničkim nokautom protiv Rumunja Floriana Benchea. Od tada je odradio 25 mečeva i upisao 24 pobjede (13 KO). Dugi niz godina boksao je kao amater, a Bugarsku je predstavljao i na Olimpijskim igrama. Osvojio je zlato na Europskom prvenstvu 2008. te broncu na Svjetskom prvenstvu 2005, a više puta je odbio Njemačku koja mu je nudila ogroman novac da boksa pod njemačkom zastavom.

Jedini poraz u karijeri nanio mu je Vladimir Kličko 2014. godine u Hamburgu nokautom u petoj rundi. Meč prije toga Pulev je u trećoj rundi nokautirao našeg Ivicu Perkovića, a uspjeh karijere ostvario je 2011. kada je osvojio IBF pojas. Bez njega je ostao u meču s Kličkom.

Nakon poraza od najdominantnijeg teškaša zadnjih 10 godina, Pulev je upisao pet pobjeda koje su ga gurnule u šansu za meč s neporaženim prvakom. Među gubitnicima bio je i britanski boksač Dereck Chisora.

Kakav je tip boksača?

Pulev je dešnjak, bori se standardnim gardom. Dugo je boksao kao amater stoga mu iskustva ne nedostaje. Njegov stil je prilično defenzivan, a s visinom od 194 centimetra i rasponom ruku 203 centimetra ima sve predispozicije da načini priličnu štetu Anthonyju Joshui.

Pa ipak, šanse za to su vrlo male. Englez je u opakoj formi, upisao je 19 nokauta u 19 profesionalnih borbi, a kako boksati protiv Puleva i kako iskoristiti njegove pogreške može pogledati u borbi Puleva i Klička.

Pulev voli spuštati ruke stoga će Joshua u tim trenucima brzim direktima tražiti svoju šansu. Nešto što je učinio i Kličko kada je u prvoj rundi dva puta rušio Bugarina prije nego ga je nokautirao u petoj.

Pulev će imati neke šanse protiv Joshue, ali one će biti minimalne. U meč ulazi kao veliki autsajder.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...