Kako se učinkovito grijati i hladiti? Grad Zadar poziva na edukaciju!

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra poziva sve zainteresirane građane na besplatno predavanje na kojem će moći dobiti korisne savjete i informacije o energetski učinkovitom grijanju i hlađenju, mogućnostima uštede energije u vlastitom domu i kupovine energetski učinkovitih sustava za grijanje i hlađenje po povoljnijim uvjetima u okviru FIESTA Lokalne potrošačke grupe Zadar.

Grad Zadar je u okviru EU projekta FIESTA – Families Intelligent Energy Saving Targeted Actions (Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima) osnovao Lokalnu potrošačku grupu Zadar putem koje je građanima omogućena kupnja energetski učinkovitih sustava za grijanje i hlađenje te ostalih kućanskih uređaja, izolacijskih materijala i usluga za poticanje mjera energetske učinkovitosti po povoljnijim uvjetima.

Na predavanju će se građani upoznati s projektom FIESTA i mogućnostima povoljnije kupovine energetski učinkovitih sustava, uređaja, materijala i usluga, a tvrtka Arija Nova d.o.o. koja je uključena u Lokalnu potrošačku grupu Zadar predstavit će prednosti kupovine energetski učinkovitih klima uređaja, pa će tako građani imati prilike saznati informacije o energetskim klasama, načinu na koji se već ove zime mogu grijati za nešto više od 100 kn mjesečno te će naučiti na koji način mogu najjednostavnije izračunati potrošnju svog klima uređaja.

Predavanje će se održati dana 29. rujna 2017. godine u Gradskoj knjižnici Zadar Stjepana Radića 11b Zadar, s početkom u 11:00 sati, a posjetitelje očekuju i prigodni darovi.

Cilj projekta FIESTA je ušteda energije u kućanstvima s djecom promjenom njihova ponašanja na način da učinkovitije koriste sustave grijanja i hlađenja, kao i poticanje da koriste one energetski učinkovitije, a sufinancira se iz programa CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...