Košarkaši Zadra premijerno su se predstavili domaćim navijačima; Od Bayerna izgubili 10 razlike

Košarkaši Zadra premijerno su se, uoči nove sezone, predstavili domaćim navijačima utakmicom protiv Bayerna na Zadar Basketball Torunrmanetu.

Usprkos trudu i velikoj borbenosti, domaćini nisu uspjeli izboriti pobjedu, a susret je završio rezultatom 78:68 za Bayern.

Njemački klub predvodili su Nihad Đedović s 20 koševa i pet skokova, te Maik Zirbes s 13 poena i sedam skokova. Kod Zadra je sa 14 koševa (4 trice) najbolji bio novopridošli Luka Božić, koji je u već u prvome susretu pokazao da se na njega može ozbiljno računati, a uz njega su dobar dojam ostavili i Kristijan Krajina s 11 koševa i sedam skokova, te Ive Ivanov i Domagoj Vuković koji je na kraju susreta s nekoliko atraktivnih zakucavanja digao publiku na noge.

– Nismo ušli dobro u utakmicu, što pripisujem prilagodbi na kvalitetu protivnika. Kasnije smo zaigrali puno bolje i mogu reći da smo odigrali kvalitetnu utakmicu s kojom možemo biti zadovoljni, pogotovo jer smo bili znatno oslabljeni neigranjem Vladovića i Knowlesa. Volio bih više ovako jakih utakmica jer očekujem da ćemo profitirati na utakmicama sa snažnim protivnicima. Luka Božić je odigrao jako dobro, pogotovo kad uzmemo u obzir da je s nama tek dva dana. Unio je sjajnu energiju i već sada pokazao da će biti sjajno pojačanje. Vuković je pokazao da ima potencijala na poziciji krila, pogotovo u obrambenom dijelu i skok igri, rekao je trener Zadar Aramis Naglić.

Danas, drugog dana turnira u 17.30 sati nas očekuje susret turske momčadi Fenerbahce Dogus i njemačkog Brose Bamberga. Nakon njih, u 20 sati zaigrat će domaćin KK Zadar i CSKA Moskva dok Bayern i Himki imaju slobodan dan.

ZADAR – Bayern 68:78

(24:10, 19:22, 17:16, 18:20)

ZADAR: Bašić 9, Ivanov 11, Kraljević 2, Jelenković 5, Krajina 11, Vuković 11, Prša, Brzoja 5, Špralja, Tomas, Božić 14. Trener: Aramis Naglić.

BAYERN: Hob 6, King 2, Cunningham 13, Đedović 20, Redding 9, Barthel 5, Gavel, Ogunsipe, Booker 10, Zirbes 13, Jallow. Trener: Aleksandar Đorđević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...