Kreće nova kazališna sezona u HNK Zadar

Dragi naši ljubitelji kazališta početkom nove školske godine Kazalište lutaka Zadar ponovno otvara svoja vrata za svu svoju vjernu publiku!

Ove sezone očekuju vas četiri premijere, dvije obnove, te više repriznih predstava. Posebno nam je zadovoljstvo najaviti program Večernje scene za odrasle, koji će se održavati jedan četvrtak u mjesecu u večernjem terminu. S radom  nastavljaju  dramsko lutkarske radionice Donatolina 1 i 2, te dječji  zbor  „Tintilinić“.

Prva premijera očekuje Vas već 15.09. predstavom „Kaštanka“ u režiji Vjere Vidov predviđena za više razrede osnovnih škola te dobnu skupinu srednjih škola. Predstava je nastala prema motivima Čehovljeve pripovijesti o kujici Kaštanki koja vjerno slijedi svoga razdražljivog i grubog gospodara sve dok se jednoga dana, uplašena, ne izgubi na ulici, gdje je pronađe uglađen gospodin koji je uvede u svoj dom.

Odmah nakon toga, slijedi premijera predstave „Pale sam na svijetu“ za najmlađu publiku. Prema priči Jensa Sigsgaarda a u režiji Petra Vujačića donosimo vam priču o razlici između samoće i osamljenosti, o snu u kojem se sazrijeva i uči o strahu. Lik dječaka u predstavi  uprizoriti će Dragan Veselić.

Za blagdansko ozračje prosinca u pripremi je predstava u režiji Milene Dundov „Dobri div“. Ova topla predstava o najneurednijem divu u gradu uči naše najmlađe o sreći i mnogim oblicima u kojima se ona pojavljuje.

Posljednja premijerna predstava očekuje vas u ožujku, kada će u režiji Ane Prolić biti uprizorena predstava „Nikome pravo“.

Predstava nastala prema motivima narodne priče, govori o našoj želji da udovoljimo okolini, pa i cijelome svijetu, sve kako bi bili prihvaćeni. No taj trud ponekad nema smisla, jer kako god okrenuli, nekomu neće biti pravo.

Uz premijere biti će obnovljene predstave  „Čudnovate zgode šegrta Hlapića“ te višestruko nagrađivanog „Genijalnog genija“. Za svaki mjesec pripremljeni su  ciklusi naših rado gledanih predstava, tako će naša publika moći ponovno pogledati: „Juhu od bundeve“, „Karlsona s krova“, „Zvjezdicu“, „Pinokia“, „Otočićiće“, „Ivicu i Maricu“.

Sve obavijesti o planiranim ciklusima predstava vrtići i škole dobivati će putem maila, a raspored predstava  i obavijesti  o dodatnim aktivnostima  u kazalištu možete pratiti na našoj službenoj stranici www.klz.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...