Krenula sanacija Gradskog groblja, šteta iznosi oko 200 tisuća kuna

Dva dana nakon vodene bujice koja je poharala Zadar i okolicu, zbrajaju se štete, saniraju poplavljena područja i objekti. Apokaliptični prizori križeva i vaza s Gradskog groblja nošenih ulicama dugo će se pamtiti. Od direktora Nasada, Lenka Ugrinića, doznajemo kako je borba s ogromnom količinom vode bila teška, te kako je s ciljem procjene i saniranja štete formirano povjerenstvo.

Upravo se radi na saniranju groblja kako bismo ga mogli osposobiti za pokope. U naletu vode odlomio se ogradni zid dužine 20 metara, srušeno je nekoliko čempresa, nanesena je šteta rubnim dijelovima grobnica i pločama. Također je došlo do rušenja pregradnog zida po dužini od 40 metara između starog i novog dijela groblja gdje se pokapaju beskućnici. Štetu smo prijavili Županijskom povjerenstvu, a ona se za sada procjenjuje na 100 do 200 tisuća kuna, kaže Ugrinić.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...