govorio o optužnicama i dinamu

Mamić na konferenciji: “Od najsvetije osobe na svijetu, Luke Modrića, napravili ste lažova”

Arhiva/ZARAPIX

Zdravko Mamić sazvao je izvanrednu konferenciju za medije u srijedu u 13 sati u prostorijama GNK Dinamo, piše Tportal.

Osvrnuo se, između ostalog, i na optužnice protiv sebe.

‘Ja nigdje nisam čuo da se nekoga tako želi zatrti da ne govorim o ljudskim pravima i presumpciji nevinosti koja za mene očito ne postoji. To je normalno u svim zakonima svijeta osim u slučaju Mamić. To je vaša država, ne Mamićeva’, kazao je. Kaže da su njegov slučaj premjestili u Osijek zbog njegovog poznanstva s par sudaca. Kako je ovo suđenje brzo i ekonomično kada je , tužitelji, drugi okrivljenici i odvjetnici svaki puta idu 300 kilometara u jednom smjeru. Ako je koji sudac kontaminiran vezama, ide slučaj drugom sucu. Ovim smo poručili da je 20 sudaca Županijskog suda u Zagrebu nepošteni ljudi. Ja mislim da su pošteni i u Zagrebu i u Osijeku. Dok se meni sudi u Osijeku, nije smetalo da je taj isti sud u Zagrebu koji nije pravičan za suđenje meni, izvodi istragu i dokazni postupak. Mi ćemo sad biti u Osijeku non-stop. Pa tko će prehraniti moju obitelj’, priča Mamić.

‘Od najsvetije osobe na svijetu, Luke Modrića, napravili ste lažova’

Podsjetio je da su ispitana 82 svjedoka koji su potvrdili svu istinu i nisu me teretili. ‘Od najsvetije osobe na svijetu – Luke Modrića napravili ste lažova jer nije lagao na sudu. Trebao me teretiti pa bi bio heroj ovih dušmana’, osvrnuo se na svjedočenje Modrića i medijske napise nakon toga.

Svjedoći Modrić i ja i odvjetnici zadovoljni ko’ mali prasci jer je rekao istinu. Čitamo zapisnik i vidimo da je sve drugačije, ispada da sam kriv. I ustanovljeno je da ne piše onako kako je svjedok rekao i sud to ispravi’, kazao je.

Ostavi komentar koristeći Facebook