Mladenu Graovcu, vozaču iz Pančeva koji se 1992. iživljavao nad susjedima u Benkovcu, dvije godine zatvora

Mladen Graovac, 53-godišnji vozač iz Pančeva, osuđen je u Splitu na dvije godine zatvora zbog ratnog zločina počinjenog koncem 1992. godine u selu Smilčić kod Benkovca. Graovac je iz tog sela nakon rata preselio se u Srbiju.

Graovac je kao pripadnik pričuvnog sastava milicije SAO Krajine i 92. motorizirane brigade u pratnji dvojice vojnika oko ponoći naoružan upao u kuću supružnika Šakić, s namjerom da Petra Šakića prisilno odvede u postaju policije. Petar je pobjegao, a Graovac je uhvatio njegovu suprugu Danicu i natjerao je da hoda ispred njega do postaje, piše Index.hr.

Tražio da ga ubiju jer je ustaša

Psovao ju je pogrdnim riječima, nazivao ustašom koja je rodila ustašu. Kada je uhvatio Petra, Danica ga je molila da ga pusti, a on ju je udario puškom u rebra. Danica je pala na pod, a Graovac je odvukao Petra prema policijskoj postaji, udarajući ga nogama po tijelu. Ubacio ga je podrum i nastavio mlatiti. Od kolege je zatražio da ga ubije jer je ustaša, a kada je ovaj to odbio učiniti, Graovac je Petra Šakića oborio na pod i nastavio udarati nogama po tijelu. Slomio mu je rebro.

Zbog straha za vlastite živote supružnici Šakić pobjegli su u mjesto Podluh kod mirovnih snaga. Prebačeni su u Zadar. Graovac je uhićen 2. kolovoza prošle godine. Prijavila ga je Danica Šakić. Na suđenju se ispričao. Sve je priznao i nagodio se s tužilaštvom. Pritvor mu je produljen.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...