Mladež HDZ-a objavila osmrtnicu za Tita, a sada, po starom običaju, laže da nije

Mladež zadarskog HDZ-a na svojemu Instagram profilu “proslavila” je preimenovanje zagrebačkog Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske postavljanjem osmrtnice “Drugu maršalu”. Na istoj piše sljedeće: “S velikim zadovoljstvom javljamo crvenim, udbi, petoj koloni i komunistima da je DRUG MARŠAL noćas preminuo u gradskoj skupštini grada Zagreba. Posljednjeg ispračaja NEMA! U Zagrebu 1.rujna 2017. Tugujući: SVI CRVENI”. 

Fotografija se ubrzo proširila na društvenim mrežama, a potom i u medijima čime je velik publicitet dan Instagram profilu Mladeži HDZ-a Zadar. Takav razvoj događaja naravno nimalo ne odgovara vodećim HDZ-ovcima čija Vlada jedva drži konce u, mnogi su kazali, “neprirodnoj” koaliciji. Naime, njeni dijelovi, SDSS i HNS, stranke su čije su ideologije, ali i biračka tijela, jednim značajnim dijelom ukorijenjeni u antifašizmu, komunizmu i titoizmu (htjeli oni to priznati ili ne). Dodatno dizanje tenzija i naslađivanje uklanjanjem Tita s “najljepšeg zagrebačkog trga” tako je bio taktički promašaj koji glavnoj desnoj političkoj opciji u Hrvatskoj u jeku problema s jasenovačkom pločom svakako nije trebao.

Pretpostavljamo da se potom dogodilo sljedeće: Netko je iz središnjice nazvao Tomislava Dražovića iz mladeži HDZ-a Zadar i rekao mu da skida to s Instagrama. Dražović, u strahu da ne padne u nemilost stranke i zapečati si napredovanje, tom nekom odgovara služeći se dobro poznatom taktikom zadarskih HDZ-ovaca: “To je lažni profil”. Tu laž, kako se radi o lažnom profilu, Dražović ponavlja medijima i tako nas podsjeća na situaciju kada je gradski HDZ nazvao Tornado “mrziteljima Hrvatske” i potom se pravdao da je profil s kojeg je prozivka bila napravljen lažan.

No evo gdje su se sada zeznuli mladi HDZ-ovci. Ovaj Instagram profil, baš taj na kojem su objavili Titinu osmrtnicu njihov je profil i za to postoje dokazi.

Prije svega, od pokretanja Instagram profila (tako i prvu čiju fotografiju donosimo) isti podržava Karlo Vidučić, tajnik mladeži HDZ-a Zadar. Stalnih pratitelja iz redova mladeži HDZ-a ima još, ali Vidučićevo je ime najupečatljivije zbog dužnosti koje obavlja. Nije vjerojatno kako Vidučić prati stranicu od početka, ima direktnu kontrolu nad onime što se događa u mladeži HDZ-a Zadar, a ne zna je li profil lažnjak ili ne. Isto tako, objavljena je na tom profilu i Vidučićeva fotografija iz prostorija HDZ-a za vrijeme Dukićeve kampanje pod kojom piše “I nas tajnik mladezi je #zazadarsvakidan”.

Drugo, nevjerojatna je i činjenica da je stranica stvarana s ciljem da bude iskorištena prilikom uklanjanja imena s jednog zagrebačkog trga. Kao prvo, sve objave rađene su s ciljem podrške HDZ-u, a stranica ima premalo pratitelja (311) te je puka slučajnost da se Titova osmrtnica probila u medije. Zato je i za povjerovati kako je mladež zadarskog HDZ-a vjerovala da će slika dospijeti samo do odabrane publike koja ju prati te da se neće ovako proširiti po medijima.

K tome, upravo se s ovog profila HDZ branio kako je njihova stranica koja je zgriješila protiv Tornada lažna.

Kako se ne može legalnim metodama provjeriti pod kojom je e-mail adresom uspostavljen Instagram profil mladeži HDZ-a, Dražović i dalje ima uporište da, kako su iz HDZ-a već radili, kaže da im je profil na društvenim mrežama nakon neugodne objave ili hakiran ili lažan. Zato je sada istina u oku promatrača pa možete vjerovati mladeži HDZ-a na riječ da spomenutu osmrtnicu nisu postavili, ili malo razmisliti i zapitati se ne poklapa li se u ovom slučaju malo previše “slučajnosti”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...