Mobiteli s Androidom kvare se više od iPhone mobitela, a predvodnik crne statistike je Samsung

Tvrtka Blancco Technology Group objavila je novo State of Mobile Device Performance izvješće koje otkriva kako se tijekom drugog kvartala ove godine u cijelom svijetu pokvario jedan od četiri uređaja baziranih na operativnom sustavu Android. To je više u odnosu na Appleove uređaje, u drugom kvartalu kvarovi su zabilježeni na 12% iPhone uređaja u cijelom svijetu.

Osim na globalnoj razini, podatak o broju kvarova Android i iOS uređaja dostupan je i za određene regije svijeta pa tako vrijedi istaknuti Aziju gdje je situacija obrnuta u odnosu na podatke na globalnoj razini. Tamo su zabilježeni kvarovi 60% svih iPhoneadostupnih na azijskom tržištu, odnosu na 28% kvarova zabilježenih na Android uređajima, piše Bug.

Što se tiče samih proizvođača Android uređaja, najviše kvarova prijavljeno je na Samsungovim uređajima (61% svih prijavljenih kvarova na Android uređajima), nakon čega slijediLG s 11% svih prijavljenih kvarova među Android uređajima.

Najviše kvarova i žalbi korisnici Android uređaja imali su na performanse (u 25% slučajeva), USB komponentu (u 11% slučajeva), bateriju (u 11% slučajeva), signal (u 9% slučajeva) i zaslon (3% slučajeva). Od iPhone uređaja, najviše kvarova prijavljeno je na iPhone 6 modelima, njih 26% u odnosu na ukupan broj kvarova na iPhone uređajima. Korisnici iPhone uređaja najviše su primjedbi i kvarova imali vezano za zagrijavanje uređaja (11%), problemi s Wi-Fi vezom (9%) i prijemnikom (6%).

Postotak rušenja aplikacija u drugom kvartalu godine bio je veći na iPhone uređajima i to 54% u odnosu na 44% rušenja aplikacija na Android uređajima. Na iOS-u najviše su se rušili Instagram i Facebookov Messenger, a na Android uređajima Facebook aplikacija, adresar i aplikacija Google Play.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...