Modrić: “FIFA je danas pokazala da ju nije briga za igrače, a ono jučer je bio šaljivi kućni video”

Teška utakmica, znali smo da će biti tako. Najvažnija su tri boda i idemo se pripremiti za ono što nas čeka u utorak, rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nakon teško izborene pobjede protiv Kosova (1-0), pišu 24sata.

Nije Luka štedio odgovorne za organizaciju utakmice. Igrači su zaspali misleći da utakmice u nedjelju neće biti, a onda…

– Sinoć smo dobili informaciju da se uopće neće igrati. Naravno da onda ideš malo kasnije u krevet, a ujutro te dignu kao u vojsci. Naravno da to nije adekvatna priprema za današnju utakmicu – kazao je Luka i nastavio:

– Fifa je pokazala da uopće ne brine za igrače, da im je samo bitno da se utakmica odigra. To je organizacijski jako loše, ali što je tu je. Nadam se da ćemo i ostati na vodećoj poziciji nakon utorka i sve ćemo napraviti da ostvarimo pozitivan rezultat.

– Teško je bilo igrati po ovakvom terenu, ali čini se da nikoga nije bilo briga za to. Da jest, pomaknuli bi nam utakmicu protiv Turske za srijedu, mislim da bi to bilo izvedivo. Ali to nam ne smije biti alibi, ne možemo promijeniti tu situaciju – poručio je Modrić.

Turska nam je stari znanac, u zadnjih nešto više od godinu dana igrali smo dvaput s njima.

– Tursku poznajemo jako dobro, igrali smo na Euru i tu, u kvalifikacijama. Igramo li na remi? Nikad nismo tako igrali, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede.

Objasnio je Luka i o čemu je razgovarao u prekidu utakmice s kapetanom Kosova Ujkanijem i sucem Johannessonom.

– Ja sam bio protiv da se utakmica nastavi. Sudac nije htio ni da se počne utakmica. Mi smo htjeli probati. Bilo je više događanja na terenu za šaljivi kućni video nego za ozbiljan nogomet – kazao je Modrić.

Puno je Luki značio pljesak navijača nakon neizvjesne situacije oko nastavka igranja za hrvatsku reprezentaciju.

– Ja se nisam pribojavao navijača, ne želim da se stavlja fokus na te teme. Više su neki mediji apostrofirali da će tu biti neprijateljski doček, oni su odlučili tako raditi svoj posao. Za reprezentaciju sam uvijek davao maksimum i tako ću i nastaviti – zaključio je Modrić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...