Modrić: “Očekujemo nezgodnu i tešku utakmicu protiv Kosova, a podršci navijača se nadamo, ali na nju ne možemo utjecati”

Dan uoči utakmice 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u kojoj će Hrvatska na Maksimiru ugostiti Kosovo, kapetan naše nogomete reprezentacije Luka Modrić upozorio je u petak kako je “Kosovo nezgodna ekipa koja puno bolje igra u gostima” te dodao da će on i njegovi suigrači “morati biti na maksimalnom nivou kako bi ostvarili pozitivan rezultat, a za Hrvatsku je to samo pobjeda”.

Hrvatski su nogometaši u prvoj utakmici ovih dvaju suparnika, odigranoj prije godinu dana u Skadru, slavili s visokih 6-0, uz ‘hat-trick’ Marija Mandžukića, ali kapetan reprezentacije i izbornik Ante Čačić u subotu u Zagrebu ne očekuju nimalo lagan posao.

– Očekujemo dosta nezgodnu utakmicu. Morat ćemo biti maksimalni da bi ostvarili pobjedu. Kosovo je nezgodna ekipa, tehnički potkovana, s dosta brzih igrača. Mogu nam napraviti probleme. Puno bolje igraju u gostima i zato moramo biti oprezni. Moramo prikazati najbolju igru da možemo s dobrim rezultatom i atmosferom ići u Tursku, izjavio je Luka Modrić.

– Rezultata na Kosovu je bio visok u našu korist, ali ta utakmica nije tako izgledala na terenu. Kosovo je stvorilo više prilika Hrvatskoj nego u ostalih pet utakmica u skupini. Čeka nas zahtjevna utakmica. Kosovo je ušlo u ritam natjecanja, bolje se i poznaju. Igrat će borbeno, angažirano, imaju izuzetno brze igrače prema naprijed. Trebat ćemo biti maksimalno usredotočeni od prvog trenutka kako ne bismo nešto iskompromitirali. Ovu utakmicu doživljavam kao eliminacijsku, kao kup utakmicu, nakon koje nema popravka. Učiniti sve da budemo na nivou od prvog trenutka. Vrtio sam sve što je Kosovo dobro napravilo. Moramo biti ozbiljni i odgovorni. Ne postoji lagana utakmica. Postoji lagano dobivena utakmice, ali do toga zaista treba doći, rekao je izbornik Ante Čačić i odbacio mogućnost bilo kakvog kalkuliranja oko sastava.

– Mislim da bi bilo pogubno da tako uđemo u utakmicu. Ući ćemo s najjačom startnom postavom. Ako bude prostora, možda ćemo neke igrače odmarati. Uz sav respekt prema gostima, kvaliteta je na našoj strani. No, ako ne budemo glavom unutra svih 90 minuta, svašta se može dogoditi. Uostalom, imamo iskustvo s posljednje utakmice.

Ta posljednja utakmica odigrana je u lipnju na Islandu, gdje je Hrvatska doživjela prvi poraz te ispustila prednost koju je do tog trenutka imala pred konkurentima.

– Sigurno da nitko nije očekivao negativan rezultat. Malo nas je to uzdrmalo, ali atmosfera je i dalje dobra. Vjerujem da ćemo se iskupiti za poraz na Islandu u sljedeće dvije utakmice. Hrvatska u sve četiri utakmice do kraja kvalifikacija mora ići na pobjedu, istaknuo je Luka Modrić.

Kapetan hrvatske reprezentacije osvrnuo se i na osobnu situaciju te moguću negativnu reakciju navijača.

– Na reakciju navijača i na njihovu podršku je teško utjecati. Mi možemo dati sve od sebe na terenu, da navijači budu zadovoljni i da nam budu podrška. Nadam se da neće biti kiše i da će doći u što većem broju da nas podrže. Ono što sam razmišljao je nebitno. Ja sam preko 10 godina i ginem za ovaj dres i to ću nastaviti raditi dok god sam tu. Najbitnija je reprezentacija, njezin rezultat, sve ostalo su nebitne teme, izjavio je Modrić.

– Ne osjećamo pritisak, ali osjećamo veliku odgovornost prema reprezentaciji i navijačima. Vjerujem da će se vidjeti u ove dvije utakmice što one znače za nas. Naš je cilj ići na pobjedu u sve četiri utakmice. Prvo Kosovo, a nakon toga Turska. Najvažnije je da ostvarimo pozitivne rezultate, koji će nas približiti cilju, a to je plasman na Svjetsko prvenstvo, zaključio je Modrić.

Dvoboj Hrvatske i Kosova na maksimirskom stadionu započinje u 20.45 sati. Prema podacima iz Hrvatskog nogometnog saveza do petka navečer prodano je oko 11.500 ulaznica. Oni koji ih još nemaju, moći će ih u subotu kupiti na prodajnom mjestu na Kvaternikovom trgu, a samo za navijače Kosova bit će otvorena blagajna kod južne tribina maksimirskog stadiona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...