Na granici je pokrio ručnikom; Ekvadorku koja je danima lutala Zadrom pokušao je prošvercati 50-godišnjak

Slučaj 50-godišnje Ekvadorke Rosario Jackeline Reasco Lamilla koja je krajem kolovoza pronađena kako luta Zadrom bez dokumenata i evidentno bez ideje gdje se točno nalazi dobio je svoj sudski epilog.

Za ženu koja je navodno bila izgubila dokumente Zadrani su čak organizirali i pomoć, no na kraju je, odlukom policije, završila u centru za ilegalce u Ježevu. Sada je otkriveno kako je pokušala prijeći granicu Hrvatske i Slovenije, piše Net.hr.

Pomogao joj sunarodnjak

Naime, prema presudi što ju je donio prekršajni sud u Opatiji, preko granice ju je 15. kolovoza pokušao prokrijumčariti 50-godišnji Raul Enrique Arias Atancuri, Ekvadorac sa španjolskom putovnicom koji živi i radi u Italiji.

Nešto iza devet sati tog dana Antacuri je prešao automobilom granični prijelaz Pasjak dok se Rosario nalazila skrivena između prednjeg i stražnjeg sjedala. Prekrio ju je ručnikom kako ju granični policajci ne bi vidjeli, no ovaj pokušaj šverca nije uspio. Nedugo nakon toga Rosario je osvanula u Zadru.

Antacuri je pak uhićen, te pod optužbom za pomaganje stranoj državljanki u ilegalnom prelasku granice, izveden pred sud. Kako se nagodio s policijom izrečena mu je novčana kazna od četiri tisuće kuna. Uz jamčevinu je pušten na slobodu, a na sudu se pokajao zbog svog postupka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...