Na izvanrednoj sjednici GV Nina izabrano Povjerenstvo za procjenu štete od poplava

Jučer, 14. rujna 2017. godine s početkom u 18,00 sati  u Gradskoj vijećnici Grada održana je 4. Izvanredna sjednica Vijeća Grada Nina. Na sjednici kojom je predsjedavao gospodin Marko Burela, predsjednik Gradskog vijeća, nazočilo je 10 od 13 vijećnika, na kojoj se na dnevnom redu našla samo jedna točka dnevnog reda.

Sjednica Gradskog vijeća sazvana je radi informiranja građana i javnosti uslijed ovotjedne katastrofalne poplave i vodene bujice koja je pogodila područje Grada Nina i nanijela mu višemilijunske štete. Gost sjednice bio je snimatelj i fotograf Dalibor Lovrić čiji su snimci preplavili medije i odaslane izvan granica naše zemlje, te članovi Stožera civilne zaštite Grada Nina.

Dnevni red izvanredne sjednice vijeća Grada Nina bio je sljedeći:

1.      Donošenje odluke o imenovanju Povjerenstva za popis šteta.

2.      Razno

Prijedlog za imenovanje Povjerenstva za procjenu šteta bio je sljedeći:

Željko Radošević – predsjednik

Ivo Surić – član

Josipa Vidaić – član,  što je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo.

Nakon donošenja jedine točke dnevnog reda pregledali su se zračni snimci poplave u Ninu, te rušenja dvaju mostova – spomenika kulture iz 16. stoljeća, koje je snimao gospodin Dalibor Lovrić a koje su obišle sve medije i internetske portale te svjedočili o nevremenu koje se do sad u ovakvim razmjerima nije pamtilo.

Načelnica Stožera civilne zaštite, Dalija Pavlović Peroš iznijela je vijećnicima kompletno izvješće Stožera o događanjima i svim poduzetim mjerama kako bi se zaštitili građani i njihova imovina u što većoj mjeri.

Nakon izvješća načelnica Stožera te gradonačelnik Emil Ćurko uputili su posebne zahvale Predsjednici Republike, Predsjedniku Vlade te resornim ministrima te direktoru Hrvatskih voda koji su posjetili Nin te Daliboru Lovriću, Udruzi vatrogasaca bez granica, Hrvatskoj vojsci – posebnoj postrojbi protupoplavnog voda, Vatrogasnoj zajednici Zadarske županije, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zadra, Gorskoj službi spašavanja, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, DVD-u Pljusak, gradskom poduzeću Komunalac Nin d.o.o., Vodovodu d.o.o. Zadar, građanima, volonterima, omladini Nina, Crvenom križu Zadar, Turisthotelu, Zavodu za javno zdravstvo, prijevozničkom obrtu Ivica Glavan, Prijevozničkom obrtu Šime Ljubičić, Prijevozničkom obrtu Zorko Morović, U.O. Dalmacija i Za kvarat ure, Gradovima prijateljima i susjednim općinama, te djelatnicima gradske uprave Grada Nina, koji su cijelo vrijeme bili angažirani oko pomoći građanima, te dežurstvima unutar kojih su zaprimali pozive za intervencije, pomoći i informiranje.

Angažmanom i djelovanjem svih njih spriječene su znatno veće štete na području Grada Nina.

Nakon analize trenutnog stanja u Gradu Ninu, Gradsko vijeće raspravljalo je i o svim budućim koracima koje je hitno potrebno napraviti kako bi se u Gradu Ninu standard i kvaliteta života vratila na onu razinu na kojoj je Nin bila prije katastrofalne bujice.

Određeni su timovi ispred Gradskog vijeća kao i djelatnici gradske uprave, koji će popisivati štetu i pomagati građanima u popunjavanju svih potrebnih obrazaca za prijave šteta, a za bilo kakvu pomoć na raspolaganje su se stavili i sami vijećnici Grada Nina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...