NAJNOVIJI VIDEO POPLAVA; Krizni stožeri grada i županije: “Voda nije za piće, bolnica je kritično, automobili se uklanjaju s ceste”

Povodom štete koju je uzrokovala ciklona Gracija, obratili su se javnosti krizni stožeri Grada Zadra i Zadarske županije. Njihova priopćenja redom možete pročitati u nastavku.


Priopćenje Stožera civilne zaštite Grada Zadra

Povodom grmljavinskog nevremena praćenog obilnim oborinama koje je jutros zahvatilo grad Zadar i zadarsko područje Stožer civilne zaštite Grada Zadra održao je hitan sastanak na kojem su doneseni sljedeći zaključci:

Sve dežurne i javne službe koje djeluju na području grad Zadra od ranog jutra koordinirano djeluju u cilju otklanjanja i sanacije šteta uzrokovanih bujičnim poplavama koje je prouzročilo snažno nevrijeme. Stožer civilne zaštite Grada Zadra na svom je sastanku odlučio o prioritetima dežurnih i javnih službi:

1. Životno ili sigurnosno ugrožene osobe

2. Zdravstvene ustanove

3. Dječji vrtići i škole

4. Objekti od javnog interesa

5. Prostori u kojima boravi veći broj osoba

6. Gospodarski objekti

7. Stambeni objekti

Obavještavaju se građani kako su svi njihovi pozivi prema javnim službama zaprimljeni i raspoređni nadležnim službama te se postupa prema navedenim prioritetima.

Prema posljednjoj informaciji iz komunalne tvrtke Vodovod naglašavmo da je došlo do zamućenja vode u vodoopskrbnom sustavu pa se građani mole da vodu prokuhavaju prije uporabe.

Također, građani se mole da i dalje putem sredstava javnog pripćavanja prate obavijesti Stožera civilne zaštite i Vodovoda o kvaliteti vode.

U cilju regulacije prometa na gradskim cestama i dalje je na snazi preporuka o izbjegavanju bespotrebnog uključivanja u promet. Prikupljene su sve potrebne informacije i već se uklanjaju zaostala vozila i ostale prepreke na cestama. U tom smislu već su uključene vučne službe koje su na terenu , a istovemeno gradske komunalne tvrtke dobile su nalog za sanaciju šahtova.


Priopćenje Županijskog stožera civilne zaštite

 Situacija na području Zadarske županije i dalje je iznimno ozbiljna nakon što je gotovo cijelu županiju jutros zahvatilo veliko nevrijeme praćeno obilnim oborinama. Poplavljeni su mnogi objekti, škole i dječji vrtići, a posebno je kritična situacija u Općoj bolnici Zadar na odjelima kirurgije i ginekologije. Župan Božidar Longin i Županijski stožer civilne zaštite pozivaju stanovnike da ostanu u svojim domovima, a vozače na izbjegavanje vožnje automobilima. Nadležne službe su na terenu i rade sve što mogu da spriječe veću štetu. Županijski stozer civilne zaštite u stanju je pune pripravnosti i aktivno prikuplja podatke s terena.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...