Nakon objave rezultata konkurentskih portala, Antena Zadar uvjerljivo – najčitanija!

Nakon što je Antena Zadar objavila kako je u ponedjeljak, koban dan za Zadar, ujedno za našu čitanost bio i rekordan, sa svojim podacima o čitanosti oglasili su se i konkurentski portali.

Prema njihovim objavama, najmanje čitan je portal u vlasništvu RTL grupacije – ezadar.hr, koji je prema njihovim informacijama zabilježio 38.102 jedinstvena čitatelja. Na drugom je mjestu portal u vlasništvu Slobodne Dalmacije – zadarski.hr, koji je zabilježio 77 tisuća jedinstvenih korisnika.

Naš portal taj je dan zabilježio, prema istim izvorima statistike, Google Analyticsu, čak – 102.184 jedinstvena posjetitelja.

Iako se jedan od konkurentskih portala pohvalio kao je na taj dan zabilježio više od pola milijuna stranica, smatramo kako smo dužni čitatelje upoznati s pojmovima statistike.

Dakle, ako jedan korisnik posjeti određeni portal, on se u statistici broji kao 1 jedinstveni korisnik, bez obzira koliko puta kliknuo unutar stranica tog portala i koliko vijesti pročitao. Broj isporučenih stranica je, pak, upravo broj koliko su zajednički svi čitatelji tog dana kliknuli i otvorili stranica unutar istog portala.

Pojednostavljeno, zamislite da jedan mobilni operator broji 100.000 korisnika, dok konkurentski ima svega 30.000 korisnika. U startu je ovaj potonji, dakako, tri puta slabije korišten, no na tržištu nastupa s informacijom da je u određenom vremenu zabilježio 4.000.000 uspostavljenih poziva. Vjerujemo da vam je logika i zdrava pamet više no lucidna i da znate raspoznati čija majka crnu vunu prede, u konačnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...