“Napravili su pješački prijelaz za životinje, a ne za ljude”

Bio bi eufemizam kazati da velik dio stanara Puta Bokanjca i okolnih ulica nije ni najmanje zadovoljan izgradnjom nove Tommy trgovine na toj lokaciji. Neki su se žalili na postupanje prema stanarima kontejnerskog naselja u blizini, drugi na buku s gradilišta koja je trajala, prema njihovom sudu, i u sasvim neprimjerenim satima, a najnovija pritužba koja je stigla na našu adresu tiče se pješačkog prijelaza, popularne zebre, koja je izgrađena na ljude vodi sigurno preko ceste do novoizgrađene trgovine. Čitateljica koja nam je poslala fotografije piše nam sljedeće.

– Mislim da bi bilo dobro osvrnuti se na način na koji je izgrađena nova trgovina TOMMY na Putu Bokanjca. S obzirom da nitko drugi ne može javno opomenuti institucije koje izdaju dozvole i izvođača. Izrazito ponižavajuće za pješake, ljude s dječjim kolicima i invalide. Zebra koja vodi od nikud prema nikamo, preko šljunka i ne spuštenog rubnjaka je očito standard u 2017. godini. Tragično je to što će se uskoro otvoriti i što su za takvu izvedbu dobili sve potrebne dozvole, a staze i zebre su radili za životinje, ne za ljude, kazala je.

Izgradnja ovakvog pješačkog prijelaza u najmanju ruku uistinu čudi jer bi bilo za očekivati da jedna trgovina napravi sve da privuče što veći broj kupaca. Možda se radi jednostavno o nepromišljenoj grešci koja srećom može biti ispravljena, no splitski lanac trgovina opet je zaradio još jednu kritiku na svoj račun.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...